PAR I HJERTER: Paret er vilt forelsket, og ser frem til å gifte seg neste vår. Anna Anka håper å kunne vise frem bryllupet i Karibien på TV.
PAR I HJERTER: Paret er vilt forelsket, og ser frem til å gifte seg neste vår. Anna Anka håper å kunne vise frem bryllupet i Karibien på TV. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Anna Anka gifter seg med 20 år yngre David: - Kjærligheten kjenner ingen alder

Etter tunge år med bitre skilsmisser og tap av omsorgsrett for sine to barn, smiler livet til den svenske TV-profilen Anna Anka igjen. Nå venter bryllup med drømmeprinsen.

Publisert Oppdatert

– Hadde du spurt meg for tre år siden om jeg trodde på kjærligheten, så hadde jeg svart nei. Men David og jeg har en fin og ekte kjærlighet som jeg er utrolig takknemlig for. Å møte kjærligheten i min alder, etter de destruktive forholdene jeg har hatt, tar jeg ikke for gitt, forteller en forelsket Anna Anka (48) til Her og Nå.

Det var i februar i år at reality­stjernens utkårede, David Johansson (28), gikk ned på kne under et romantisk frieri på parets favorittstrand i USA. Forlovelsen kom bare halvannet år etter at de to møtte hverandre på en treningstime. At de begge er fra Skåne og bosatt i Los Angeles, synes turtelduene er en morsom bonus som styrker forholdet deres.

– Hun er jo ikke typisk svensk, hun er bedre! Hun er det beste fra USA og det beste fra Sverige, konstaterer Annas forlovede.

– Da jeg møtte henne første gang, lyste hun som en sol, og jeg klarte bare å si «wow»!

– For meg var det også kjærlighet ved første blikk, istemmer Anka.

Begge snakker på inn- og utpust, og i munnen på hverandre. Og i kjent «Svenske Hollywoodfruer»-stil kommer Anna med flere sleivspark til eksmennene under intervjuet.

LYKKELIG: Anna Anka har det bedre enn på lenge, både mentalt og fysisk.– Jeg er kanskje en viss alder på papiret, men ikke bio­logisk. Og det er den som teller, sier hun.
LYKKELIG: Anna Anka har det bedre enn på lenge, både mentalt og fysisk.– Jeg er kanskje en viss alder på papiret, men ikke bio­logisk. Og det er den som teller, sier hun. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

- Feil fremstilt i media

Helt siden hun ble superkjendis i realityserien «Svenske Hollywoodfruer» i 2009, har Anna Anka aldri vært redd for å være kontroversiell og frittalende. Likevel mener paret at hun bare er blitt feil fremstilt i media, og at kranglene på TV ikke viser hele sannheten.

– Anna er fantastisk, men hun blir pushet hele tiden. Når hun blir angrepet i to timer og så tar til motmæle, så klipper de det slik at det ser ut som om hun angrep først. Jeg synes det er leit at folk har fordommer mot henne når de ikke kjenner henne. Hadde folk visst sannheten om Anna, så hadde de gått ned på sine knær og bedt om unnskyldning. For Anna er den sterkeste jeg vet om, og hun bruker sine erfaringer til å hjelpe andre, forklarer David.

– Jeg angriper aldri noen som ikke har angrepet meg først. Så er jeg en sterk person med god selvtillit, som ikke lar seg kue. Det tror jeg skremmer svake mennesker, som synes jeg er forferdelig. Mens de som er smarte og sikre i seg selv elsker meg, hevder Anka.

Og det var nettopp hennes sterke personlighet og erfaring David falt pladask for da de møttes. Men han legger heller ikke skjul på at utseende hennes også hadde mye å si.

– Anna har erfaringen og visdommen til en eldre kvinne, men kroppen, energien og helsen til en ungdom. Så jeg får det beste fra to verdener. Jeg pleier å si at hun kommer til å bytte meg ut om 15 år for da er jeg blitt for gammel, ler 28-åringen.

- Moden for alderen

Oppmerksomheten de har fått for aldersforskjellen på 20 år bryr ikke Hollywoodfruen seg en døyt om.

– Kjærligheten kjenner ingen alder. Det handler om energi mellom to mennesker. Dessuten er David veldig moden for alderen. Han er ikke en typisk «kille» som er opptatt av Tinder- og Instagram-likes. Jeg kunne aldri vært sammen med en så barnslig person. Og jeg er heller ikke en kjedelig, gammel «tante». Jeg tror det var det han ble tiltrukket av, for da han møtte meg sa han; «for en kropp du har! Du ser mye bedre ut enn mange på 20 år», erindrer Anna.

Det forelskede paret er i full sving med å planlegge bryllupet, som skal stå i april 2020 på det de beskriver som «den fineste plassen i verden». Anna er i dia­log med flere produksjonsselskap i håp om å vise begivenheten i Karibien på TV.

– Jeg ser for meg fire episoder med både forberedelser og alt som leder frem til selve vielsen. Jeg tror seerne hadde likt å følge med på et kjendisbryllup. Jeg vil at det skal være elegant, «classy» og intimt – og gi folk muligheten til å drømme seg bort.

STØTTE: David Johansson har stor respekt for sin kommende frue, og tar henne alltid i forsvar. - Anna er den sterkeste jeg vet om, sier han.
STØTTE: David Johansson har stor respekt for sin kommende frue, og tar henne alltid i forsvar. - Anna er den sterkeste jeg vet om, sier han. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Tredje ekteskap

Selv om dette blir Annas tredje ekteskap, føler hun at forpliktelsen hun inngår med David blir helt annerledes. Realitystjernen beskriver sine tidligere forhold som «destruktive». Etter skilsmissen fra den 30 år eldre artistlegenden Paul Anka (78) i 2010, tok hun derfor flere grep for å unngå å gjenta samme feil. Anna utdannet seg til «human behaviorist», en form for life-coach, der essensen handler om nøytralisere negative hendelser med positive for å skape balanse.

– Jeg gikk fra ett destruktivt forhold, til et annet. Jeg ga meg ikke tid til å bli leget, så jeg gjentok de samme feilene. Det er viktig å utvikle seg som menneske. Jeg jobbet med å finne ut hva som var viktig for meg, hva jeg trengte hos en mann. For om man ikke kjenner sine egne verdier, så vil ingen andre forstå dem heller. Jeg måtte lære meg å legge ting bak meg, skape et nytt liv og nye relasjoner. Og da jeg kjente meg klar – så sto David der. Det var som om universet sendte ham til meg, forteller hun.

Anna håper også å kunne bruke utdannelsen sin den dagen hun blir gjenforent med sine to barn. I 2015 ble det kjent at TV-profilen hadde mistet omsorgsretten etter flere bitre runder i retten med eksmennene. Anka har ikke sett barna på flere år, men er overbevist om at de en dag vil komme tilbake til henne.

– Da jeg gikk på kurset, ble jeg spurt hvordan det føltes å miste barna mine. «Som å dø. Jeg ble fratatt livet mitt», svarte jeg da. Terapeuten lurte deretter på om jeg hadde tatt noen andres liv. Det benektet jeg selvfølgelig, men han forklarte hvordan det kan skje i ulike former. Da min eks forlot en annen kvinne for meg, så tok jo jeg hennes liv. Det var min «breakthrough experience», forteller Anna.

RABALDER: Anna Anka (t.h) gjorde TV-comeback i «Svenske Hollywoodfruer» i fjor. Da havnet hun ofte i munnhuggeri med de andre fruene.
RABALDER: Anna Anka (t.h) gjorde TV-comeback i «Svenske Hollywoodfruer» i fjor. Da havnet hun ofte i munnhuggeri med de andre fruene. Foto: TV3/Daniel Sahlberg

Roser forloveden

David er rask med å rose sin kommende frue for måten hun har taklet de vanskelige opplevelsene på.

– Anna har gitt barna sine ubetinget kjærlighet. Dessverre har de to foreldre som har vendt barna mot henne. Men når de ser alle bevisene, så får hun dem tilbake – og da blir jeg pappa!

I mellomtiden drømmer paret om å få egne barn.

– Vi prøver, men jeg har jo ikke tiden på min side. Om det skjer, så er det et mirakel og helt fantastisk. Om det ikke skjer, så er vi fornøyde med det også. Det er jo ikke slik at vi kommer til å ha et barnløst liv. Vi har nevøer og nieser, og jeg kommer til å få barnebarn en dag. Vi har også snakket om å adoptere en baby fra Norge eller Sverige. Det synes jeg er viktigere enn å få donert et egg, for selv om det er hans sperm så vil det aldri bli «vårt» barn. Da er det bedre å adoptere et barn som ikke har foreldre, sier Anna.

TV-profilen gjorde comeback i «Svenske Hollywoodfruer» i fjor, men videre forhandlinger mellom henne og svenske TV3 gjorde at gjenforeningen ble kortvarig. 48-åringen håper nå å kunne få sitt eget TV-show, der hun kan bruke utdannelsen som «human behaviorist».

– Jeg har lyst til å bruke min plattform som kjendis til å hjelpe folk å få lykkelige liv. Jeg har selv vist meg frem på godt og vondt. Og så lenge folk prater om meg, så må jeg gjøre noe bra. Det blir verre den dagen de slutter med det, smiler Anna Anka.

NORGESVENN: Etter at hun trakk seg fra «Svenske Hollywoodfruer» i fjor, har Anka gjort flere TV-show. Her til lands har hun vært å se i «Skal vi danse» og reklamer for Coop Prix. Her med danse­partneren Glenn Jørgen Sandaker i 2011.
NORGESVENN: Etter at hun trakk seg fra «Svenske Hollywoodfruer» i fjor, har Anka gjort flere TV-show. Her til lands har hun vært å se i «Skal vi danse» og reklamer for Coop Prix. Her med danse­partneren Glenn Jørgen Sandaker i 2011. Foto: Lasse Eriksson / Her og Nå