FORVIRRENDE MORO: Har du også vanskeligheter med å holde styr på alle datingsider og -apper som finnes?
FORVIRRENDE MORO: Har du også vanskeligheter med å holde styr på alle datingsider og -apper som finnes? Foto: Petar Chernaev / Getty Images

Dating

Ute etter en date? Her er datingsider og datingapper du bør kjenne til

Etter at nettdating ble et stort fenomen, har det blitt opprettet så mange nettsider og apper som skal hjelpe deg med å finne den rette at det er vanskelig å holde styr på hva de enkelte egentlig inneholder. Vi gir deg en forklaring på noen av de mest populære.

Publisert Oppdatert

Det har aldri vært så lett å få kontakt med omverdenen som det er i dag. Og etter at det ble stadig mer utbredt å date på nettet, har det dukket opp masse forskjellige datingsider og -apper.

Det har faktisk blitt så utbredt at det nærmest finnes en app til et hvilket som helst ønske du måtte ha for en eventuell kommende partner.

Vi har funnet de mest populære og gir deg her et innblikk i hvor det er størst sjanse for å møte andre single som vil det samme som deg.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på ALT.dk. Les flere artikler her!

Klassiske datingsider

1. Tinder - kjærlighet eller casual sex

På Tinder kan du både finne kjærlighet for én kveld - eller for resten av livet. I appen sveiper du høyre eller venstre på andre singles profiler, hvor du kan lese en liten biotekst om vedkommende og se bilder av dem. Hvis dere begge sveiper til høyre, får dere en match og kan skrive til hverandre. Du kan både søke etter andre single nær deg eller langt borte, og det er mulig å søke etter både samme og motsatt kjønn.

2. Happn - matche med andre single som går forbi deg

Happn er en av de nyeste datingappene og fokuserer på at du kan matche med personer som akkurat har gått forbi deg eller befinner seg i nærheten. På Happn er nemlig ideen at du skal kunne møte andre single i nærområdet ditt, og ikke hundrevis av kilometer unna. Du får en løpende liste over alle de som passerer deg (eller hjemmet ditt) i løpet av en dag. Bor du sentralt, er det derfor mange å trykke enten «ja» eller «nei» til.

3. Zoosk - se flere bilder av potensielle partnere

På datingsiden Zoosk koster et medlemsskap 100-200 kroner i måneden, alt etter hvor mange måneder du binder deg til. Søkefunksjonen er veldig detaljert, og du kan derfor velge (eller velge bort) tingene du ønsker hos en partner. Du kan «blunke», «gi en gave» eller skrive en beskjed til de andre brukerne. Alle må dessuten laste opp minimum fem bilder av seg selv fra start.

4. Badoo - nasjonal eller global dating

Her er fornavnet ditt alltid brukernavnet ditt, og du kan søke etter partnere i både inn- og utland. Du kan enten sveipe «ja», «nei» eller «kanskje» til nye partnere, hvor du får sett bilde av dem en liten tekst i bio. Du kan også søke etter andre. Du får enkelte ekstrafunksjoner hvis du betaler for det i appen, men du kan like godt søke og skrive til andre uten.

5. Blendr - fra skaperne av Grindr

Denne appen minner veldig om Badoo, noe som kan ha med å gjøre at de har kjøpt opp Blendr. Tjenesten markedsfører seg på å være god til å finne andre folk i nærområdet ditt ut fra GPS-lokasjonen din. Skaperne av Blendr er dessuten de samme som lagde den populære appen Grindr, som primært er ment homofile, homoseksuelle, bifile og biseksuelle menn. I denne datingappen ligger fokus på å vinne nye venner og kjærester - det hevder i alle fall appen selv.

6. Elitesingles - krav til bilde og utdannelse

Hos Elitesingles blir profilen din vurdert av redaksjonen bak og minimumskravet for å komme inn er videregående utdannelse. Det settes likevel krav til bilde- og formuleringsevne i profilteksten. Dette resulterer tilsynelatende i at det kun er omkring hver andre «søknad» som blir godkjent. Du betaler for å bruke datingsiden.

7. Sukker.no - sorterer dine matcher

Nettsiden Sukker.no, ble lansert i 2008 og har ifølge egne nettsider over 872.000 personer som har opprettet profil. Hvert år logger 150.000 single inn. Sukker utarbeider såkalte matchtall og sorterer dine matcher ut fra dette, som gjør at de beste matchene havner øverst på listen. Derfor kan det være lurt å starte med de beste matchene først.

8. Match.com - siden 2002

Match har vært på det norske markedet siden 2002 og har ifølge seg selv svært detaljerte profiler. Her finner du potensielle partnere som passer for deg gjennom søkekriterier, men du kan også la deg bli sjarmert av små detaljer. Du kan også kjøpe ulike abonnementer som gir deg mer eksklusiv tilgang og muligheter.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på ALT.dk. Les flere artikler her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!