GÅR TIL SØKSMÅL: Rodney Colley, og en rekke andre, har klaget på at de får utslett og sår hud etter å ha brukt Old Spice-deodoranten. Colley har tatt initiativ til et fellessøksmål mot produsent Procter & Gamble.
GÅR TIL SØKSMÅL: Rodney Colley, og en rekke andre, har klaget på at de får utslett og sår hud etter å ha brukt Old Spice-deodoranten. Colley har tatt initiativ til et fellessøksmål mot produsent Procter & Gamble. Foto: Rodney Colley

Saksøker deodorant-gigant etter sviende sprut under armene

Rodney Colley kjøpte Old Spice-deodorant i håp om «å lukte som en mann», men endte med utslett og sår hud.

Publisert

En rekke mennesker har sendt inn klager på deodoranter fra Old Spice, som distribueres av den internasjonale konsumvaregiganten Procter & Gamble, skriver Buzzfeed. Cosmopolitan.com omtaler også saken.

Både på Facebook og på kundesidene til Old Spice har folk sendt inn bilder som viser sviende utslett under armene på folk som har brukt deodorantene. 

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

- Bør bli bannlyst

Og reaksjonene er mange:

«Jeg skal aldri bruke produktene deres igjen. Personlig mener jeg de bør bli bannlyst. Dere sier at produktene ikke er farlig, men likevel får folk sår under armene. Jeg skulle gjerne sett dere selv bruke deodoranten og se utfallet, fordi det dere selger til folk er farlig!» skriver en. 

Har du hatt vonde opplevelser etter å ha brukt deodorant? Delta i vår avstemning nederst i artikkelen.

Flere andre skriver også at de aldri mer vil bruke Old Spice-produkter.

Det er også folk som tar Old Spice i forsvar.

«Faren min brukte det i 70 år og hadde aldri noen problemer. De fleste deodoranter/kosmetikk-produkter opplyser på etiketten at man ikke bør bruke det hvis man har super-sensitiv hud eller allergier mot lignende produkter» skriver en Facebook-bruker.

Andre har en litt mer humoristisk innfallsvinkel.

«Kjære Old Spice. Jeg ser hele tiden ting om utslett og sår og sånne ting, og jeg vil bare si at jeg har aldri fikk noe sånn, men jeg fikk mange pene kvinner. Takk!» 

(artikkelen fortsetter under bildet)

SVIENDE SPRUT: Flere brukere av Old Spice-deodoranten har klaget til selskapet etter å ha fått irritasjon og utslett under armene.
SVIENDE SPRUT: Flere brukere av Old Spice-deodoranten har klaget til selskapet etter å ha fått irritasjon og utslett under armene. Foto: Privat / Facebook

Ville «lukte som en mann»

Ifølge Buzzfeed og Cosmopolitan har en rekke privatpersoner gått til søksmål mot produsenten Procter & Gamble på grunn av plagene. Søksmålet er formelt levert inn til tinghuset i Ohio.

Rodney Colley er initiativtakeren til søksmålet. Han hevder ifølge Buzzfeed at han aldri har hatt noen problemer eller bieffekter ved bruk av andre deodoranter.

Ifølge Buzzfeed kjøpte Colley doedoranten for «å lukte som en mann», slik Old Spice reklamerer for. Dette kommer frem i offentlige rettsdokumenter, skriver Buzzfeed. 

Videre hevder Colley at deodorantprodusenten sytematisk og bevisst selger farlige produkter av hensyn til inntjening.

TRYKK FOR STØRRE BILDE. Alejandro Lucio la ut dette bildet på Facebook-siden til Old Spice. Selskapet ba ham i stedet om å sende dem en privatmelding ...
TRYKK FOR STØRRE BILDE. Alejandro Lucio la ut dette bildet på Facebook-siden til Old Spice. Selskapet ba ham i stedet om å sende dem en privatmelding ... Foto: Skjermdump Facebook

Produsent: - Deodoranten er trygg å bruke

Procter & Gamble innrømmer at de kjenner til at enkelte forbrukere har gitt tilbakemelding om irritasjon og utslett ved bruk av Old Spice-deodorantene. Men hevder dette gjelder en svært liten andel av forbrukerne.

- Først og fremst må jeg få si at vi er 100 prosent sikre på at Old Spice er trygt å bruke. Et titalls millioner menn bruker våre deodoranter årlig uten noe besvær, sier talsmann for Procter & Gamble Damon Jones til Buzzfeed.

Videre uttaler Jones at dem som opplever irritasjon og utslett etter å ha brukt deodorantene, får slike reaksjoner på grunn av at de er sensitiv til alkohol. Dette skal være et generelt problem med deodoranter, og ikke bare for Old Spice.

- Anslagsvis 0,01 prosent av forbrukerne får en eller annen form for reaksjon, noe som ikke er uvanlig, og som også skjer ved bruk av andre deodoranter som inneholder alkohol.

- Dette er også reaksjoner som kan skyldes andre årsaker eller andre ingredienser som deodorantene inneholder, sier Jones.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!