Reisetips til magiske Roma

Tips til hva du bør se, hvor du bør spise og drikke.

Roma er utvilsomt en av byen du må besøke minst en gang i livet. Den evige stad er en blanding av alt du søker etter når det gjelder en feriedestinasjon. Det klassiske møter det moderne, det historiske møter det nyskapende, og det pulserende bylivet møter den avslappede italienske kulturen.

693097a1_z


Foto: (Hotels)

I Roma får du det beste av Italia; kultur, historie, mat og ikke minst romantikk. Det spiller ingen rolle om du skal besøke byen kun for et par dager eller unner deg et lengre opphold (vi anbefaler så klart det siste). Roma vil trollbinde deg og du vil planlegge en ny tur i det du lander på norsk jord.

Det er så klart et par ting du bør gjøre, og steder du må oppleve når du først er i Roma.

Et utendørsmuseum

De fleste vet om de største turistattraksjonene i Roma. Italias hovedstad er som et utendørsmuseum i seg selv – det er ikke langt mellom høydepunktene. Er du villig til å traske litt – og det bør du gjøre når du er i Roma, finner du historiske steder, skjulte perler og ubeskrivlig vakker arkitektur nærmest på hvert eneste hjørne.

Er det din første gang i Roma bør du kunne krysse av disse stedene på listen din:

Colosseum: Verdens største amfiteater må oppføres på din liste. Før sommeren kan du slippe de værste køene, men det lønner seg uansett å kjøpe billetter på nett.

Pantheon: Det antikke tempelet finner du på Piazza della Rotonda. Med sine åtte søyler, og en unik arkitekur, er dette en severdighet i Roma du ikke må gå glipp av.

Piazza Navona: Vil du sitte og se på folk spasere forbi, mens du nyter en herlig kopp italiensk kaffe omgitt av historiske bygninger og fontener? Da må du ta turen bort til en av Romas vakreste piazzaer.

Tips til overnatting:

Leserne av det annerkjente reisemagasinet Condè Nast Traveler har stemt frem de 10 beste hotellene i Roma. The First Roma stakk av med førsteplassen:

f7269333_z

Se flere bilder og les mer om dette luksuriøse hotellet HER.

HER FINNER DU FLERE HOTELLER I ROMA!


Spansketrappen: Den annerkjente trappen finner du i enden av Via Condotti og Piazza di Spagna. Et herlig sted for bilder og ikke minst shopping. I sidegatene finner du nemlig de mest eksklusive butikkene.

Villa Borghese: Dette er Romas største offentlige park, som gir både turistene og de lokale et avbrekk fra de hektiske gatene i byen.

Vatikanstaten: Uansett om du er troende eller ikke, så er du nødt om å besøke verdens minste stat med Peterskirken i spissen. Michelangelos verk, Sixtinske kapellen og utallige museer bør være på din aktivitetsplan mens du er i Roma. Sjekk åpningstider for Vatikanstaten før du kommer, og kjøp billetter på nettet!

Trevi: Hvem har vel ikke lyst å kaste en mynt i Trevifontenen og ønske seg noe? Husk regelen om å bruke høyre hånd og kaste mynten over venstre skulder.

Campo de` Fiori: Et herlig marked med frukt, grønnsaker, fisk og andre matvarer fra lokale gårder. Kjøp hjemmebakt brød, olivenolje, italienske skinker og oster, og nyt et herlig måltid sammen med ditt reisefølge.

Tips til overnatting

På nummer 2 av Costè Nast Traveler listen finner vi hotellet Hassler Roma.

e845b603_z

Her finner du flere bilder av dette praktfulle hotellet!

HER FINNER DU FLERE HOTELLER I ROMA!


Her bør du spise og drikke

Skal du orke og tilbakelegge kilometer etter kilometer, er det viktig med  nok energi. Pasta, pizza, iskrem, kaffe og vin bør stå på dagsmenyen hver eneste dag, men unngå turistfellene! Ikke sett deg ned like ved de største attraksjonene, eller la deg friste av menyer med fargerike bilder. Snakk med de lokale og hør hvor de spiser og hva de anbefaler, eller sjekk ut disse skjulte perlene listet opp under.

Osteria Bonelli

Skal du spise pasta bør du besøke denne restauraten som på ingen måte prøver å være noe annet enn det den er. Papirduker på bordene og kun italiensk meny, er gode indikasjoner på at maten du får er autentisk. Ganen din vil takke deg.

Da Enzo

En tradisjonell trattoria som setter vekt på lokale råvarer som olivenoljer, oster, kjøtt, grønnsaker og frukt. Vil du spise en nydelig carbonara eller en tynn italiensk pizza bør du besøke dette sjarmerende stedet.

Som i Norge, har hvert område i Roma sin egen pastavariant og andre ingredienser som er både typiske og lokale. Du kjenner nok til den deilige, salte osten pecorino? Den stammer fra Roma. Det samme gjelder kjøttet guanciale, og derfor er også retten pasta carbonara romersk.

Pizzarium

Stedet kan kalles ett bakeri mer enn en restaurant. Her får du kjøpt pizza al taglio som betyr et pizza stykke.

Pizzarium er en lang disk flust av pizzaer som skriker etter å bli smakt på. Toppinger varierer fra dag til dag, men du får mer enn nok å velge mellom. Bestem deg for å teste forskjellige varianter, men ikke kom hit skrubbsulten. Her er det kø, men den er det verdt å stå i.


Her finner du overnattingsteder i Roma!

Ser du etter et sted der du og din kjæreste kan nyte en drink og en liten snack før middagen? Sjekk ut Pimms Good:

#wassilyphotorome #pimmsgood #trilussa #roma

A post shared by Wassily Zumbo (@vasha_from_rome) on Feb 8, 2018 at 8:49am PST


Tips: Book et kokkekurs og prøv dere på hjemmelaget paste, pizza eller gnocci! Du vil kunne imponere alle dine gjester hjemme i Norge.

Tips til overnatting

Som nummer tre på listen over de beste hotellene, finner vi Fortyseven Hotel.

1063927_194_z


Hvis beliggenhet og utsikt er viktig for deg, bør du ta en titt på bildene av dette hotellet.Iskrem

Du kan ikke ha vært i Italia uten å ha smakt gelato! Det er ingen  overdrivelse å si at italiensk iskrem er den beste i verden! Du kan velge mellom alle regnbuens farger og smake deg gjennom hundrevis om ikke tusenvis av søte, sure, salte, utsøkte og delikate fløyelsesmyke smaksvarianter. Ja, vi får vann i munn bare av tanken.

Ikke spis is på de mest turistfylte iskrembarene. Prøv heller disse gelateriaene: Come il Latte, Giolitti, ll Gelato di San Crispino ( som dukker opp i boken og filmen Eat, Pray, Love) og Gelateria del Teatro. Sistnevnte er en bortgjemt perle som vil trollbinde deg både på grunn av sin herlige iskrem men også beliggenhet.

Overnatting:

Nummer 4 på listen er J.K. Place Roma

9f6780ec_z


Her finner du flere bilder og informasjon om dette praktfulle hotellet.


Under finner du resten av listen over de beste hotellene i Roma:

5. Portrait Roma

6. Rocco Forte Hotel De Russie

7. St. Regis Rome

8. IQ Hotel Roma

9. Hotel Eden

10. Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Resort


HER FINNER DU FLERE HOTELLER I ROMA!


LES OGSÅ:

8 hoteller du bør besøke før du dør

Famileferier i Italia

Dette er Europas beste by å besøke


LES OGSÅ