Paris er alltid en god idé. Foto: iStock

Paris: 10 ting du gjør i kjærlighetsbyen

Paris er en vakker by, det er det ingen som kan si noe på. Enten om du velger å dra hit når været går mot det kalde på høsten og vinteren, eller når blomstene spirer og varmen kommer på våren og sommeren, så er Paris alltid en god idé.

Byen som ofte blir forbundet med kjærlighet har mer å by på enn bare romanse. Å oppleve det franske storbylivet vel så morsomt med venner og familie som med kjæresten, men det skal jo sies at dersom du planlegger tur med din utkårede så er Paris det ultimate reisemålet.

Vi har laget en liste over 10 ting du må gjøre mens du er i den franske hovedstaden for å hjelpe deg med å føle deg som en ekte pariser.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.

Utsikt fra en av etasjene i Eiffeltårnet. Foto: Vegard Bang Ritland

1.  Eiffeltårnet

For å få en fin oversikt over hovedstaden i Frankrike er det en god idé å starte Paris-turen på det stedet hvor du får den beste utsikten, nemlig Eiffeltårnet. For har du egentlig vært i Paris om du ikke har vært innom det berømte tårnet midt i hjertet av byen. Nei, det har du ikke.

Det er vanligvis ganske lang kø inn til Eiffeltårnet, så du er lur dersom du starter dagen tidlig her. Da slipper du kanskje unna den verste køen. Selvfølgelig kan du nyte synet av eiffeltårnet fra bakken også, men lite kan måle seg med utsikten du får fra toppen av tårnet.

Om du er på kjærestetur kan dere kanskje sikte dere inn på å spise enten lunsj eller middag i 1. etasje i tårnet på Les Jules Verne. Det er både hyggelig og litt romantisk, men her må dere nok bestille bord god tid i forveien.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hoteller i nærheten av Eiffeltårnet:

Pullman Paris Tour Eiffel

Mercure Paris Centre Tour Eiffel

Hôtel de La Paix Tour Eiffel


2. Champs-Élysées og Triumfbuen

Avenue de Champs Elysees er en av verdens mest kjente gater. Det er i denne gaten at Tour de France avsluttes hvert år, og på Bastilledagen vandrer Frankrikes største militærparade ned den lange avenyen. På Champs-Elysees kan du også gjøre unna shoppingen, for her finner du alle merkebutikkene og motehusene.

Midt på Place Charles de Gaulle finner du den berømte triumfbuen. Start eller avslutt promenaden langs Champs-Elysees her. Foto: iStock

Du får også muligheten til å blande shoppingen med litt historie. På den ene enden av den lange gaten på 1,9 kilometer finner du nemlig Place Charles de Gaulle, en stor åpen plass i vestre Paris der en mengde boulevarder og avenyer stråler sammen. Midt på plassen står triumfbuen, det kjente franske monumentet som ble påbegynt under Napoleons storhetstid og fullført i 1836.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hotell i nærheten av Champs Elysees

Hôtel Mathis

Buddha-Bar Hotel Paris

Hotel Marignan Champs-Elysées


3. Pont Alexandre III og Grand Palais

Broen Pont Alexandre III ble bygget for å hedre og markere vennskapet mellom Frankrike og Russland på slutten av 1800-tallet. Den russiske tsaren Alexander III er mannen broen er oppkalt etter, og med sitt spenn på 107 meter kobler den Champs-Elysees kvartalet sammen med Invalideplassen.

Ta deg turen over den mest anerkjente broen i Paris. Med sine flott skulpturer og imponerende fasade er dette et monument du må oppleve. Foto: iStock

Med sine mange imponerende skulpturer og fine lykter er broen den mest anerkjente i Paris. Ta deg turen over broen med ditt reisefølge og utforsk palasset på Invalideplassen. Lite slår stemningen her når lysene på broen slås på når det nærmer seg kveldingen.

Rett ved broen finner du også Grand Palais, en stor bygning som ofte brukes til diverse utstillinger. På vinteren blir den store hallen i bygget omgjort til en spektakulær skøytebane.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hoteller i nærheten av Pont Alexandre III

La Maison Champs Elysées

Hôtel Bourgogne & Montana by MH

Melia Paris Tour Eiffel


4. Mousee de Louvre

På Louvre-museet finner du det berømte Mona Lisa-maleriet av Leonardo Da Vinci, men du er nok ikke den eneste som vil se dette maleriet, så vær forberedt på en folkemengde foran maleriet. Mona Lisa er heldigvis ikke det eneste imponerende kunstverket museet har å by på.

Bruk gråværsdagene til å utforske de ulike museene Paris har å by på. Mouse de Louvre er det mest berømte museet i Paris. Foto: Vegard Bang Ritland

Museets fasade er også noe å få med seg. Når du står på den store plassen foran inngangen til Louvren kommer du til å se mange som poserer på pålene som står plassert på diverse steder. Mest sannsynelig ser du et flertall som tar “ta fingeren på spissen av Louvre-museet”-poseringen.

Fun-fact: Det var her de franske kongene holdt til før Louis XIV, også kalt solkongen, flyttet det franske monarkiet til Versailles.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hoteller i nærheten av Mousee de Louvre

Best Western Premier Louvre Saint Honore

L’Empire Paris


5. Den gode maten

Paris kan mat, det vet vi. Byen har alt fra koselige bakeri og cafeer til middagsrestauranter. Her lar vi bildene tale for seg.

Sjekk ut disse populære spisestedene:

Bistro des Dames

Et innlegg delt av ELODIE ASN (@elodieasn)

Holybelly Cafe

Coutume Cafe

Et innlegg delt av Coutume (@coutumecafe)

Shakespeare and Co.

Krügen

Et innlegg delt av Krügen (@krugen_paris)

Café St. Regis

Et innlegg delt av Darina (@darina_m)

Le Hibou

La Palette


6. Versailles

Fasaden til Versailles-palasset er utrolig, men innsiden er vel så imponerende. Speilsalen vil ta pusten fra deg. Foto: Vegard Bang Ritland

Vi kan med hånden på hjertet si at det er lite som vil imponere deg mer enn slottet i Versailles. Selve slottet er rett og slett utrolig, men hagen på baksiden av slottet kan ikke sammenliknes med noe annet. Vi skjønner at solkongen var kravstor da han satte i gang byggingen av denne konstruksjonen, for dette byggverket er regnet som en av de mest kostbare og ekstravagante i verden.

Større hage enn dette skal du lete lenge etter for denne hagen er svær. Fontenene du finner på de ulike delene av hagen er noe for seg selv, for de har nemlig en timer. Hver time har de ulike fontenene et vannshow med musikk i bakgrunnen. Det er verdt å få med seg i hvert fall noen av disse tidstyrte showene.

Versailles ligger en togtur unna Paris. Vi anbefaler at du baserer deg på å bo i Paris, og tar toget bort til Versailles en dag istedenfor å bo ved det store palasset.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


7. Notre Dame og Saint-Michel

Notre Dame er en middelaldersk katolsk kirke, og kirken er regnet som å være en av de beste eksemplene på fransk gotisk arkitektur. Nettopp derfor må du ta turen hit.

Notre Dame er et av gotikkens betydeligste monumenter. Foto: iStock

Et av de fineste områdene i Paris er området rundt Notre Dame. Kirken er selvfølgelig et vakkert syn i seg selv, men du må utforske resten av Saint-Michel plassen når du først er i denne delen av byen. Her finner du nemlig de pittoreske gatene som vi Nordmenn elsker.

Ta deg turen over broen fra Notre Dame og forelsk deg i de fine gatene som Saint-Michel har å tilby.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hotell i nærheten av Saint-Michel

Holiday Inn Paris Notre Dame

Melia Paris Notre-Dame


8. Le Marais

På andre siden av Notre Dame finner du et tilsvarende koselig område som St. Michel. Le Marais er helt klart et av stedene i Paris med mest særpreg. Bydelen er så levende, og rundt et hvert hjørnet finner du den ene trendy restauranten etter den andre.

De smale middeladerske gatene er fylt med en atmosfære som man kan ta og føle på, med hyggelige barer og populære butikker.

Fun Fact: Siden 80-tallet har Le Marais vært et distrikt for homofile og lesbiske i Paris.


Hotell i nærheten av Le Marais:

Hotel Turenne Le Marais

Hotel Original Paris


9. Montmartre, Sacre Coeur og Molin Rouge

Det høyeste punktet i Paris finner du ved kirken Sacre Coeur i Montmartre-området. Herfra får du en fin utsikt over hele Paris, men blikket ditt vil nok også gå mot den spektakulære kirken. Fasaden er imponerende, men innsiden er vel så fin. Ta deg god tid til å ta inn alt bygget har å tilby av kunst og skulpturer før du utforsker resten av Montmartre området.

Sacre Coeur stod ferdig i 1914, men ble ikke innviet før i 1919, da første verdenskrig var slutt. Fra plassen foran kirken får du en av de beste utsiktene over Paris. Foto: iStock

Montmartre er nok vår favorittbydel i Paris. På en plass bakenfor kirken finner du karikaturtegnere og gatekunstnere som gjerne vil ta seg tid til å lage et portrett av deg. De kuleste galleriene finner du også her. Ta deg turen videre nedover de smale gatene og kjenn på den gode stemningen, og la deg friste av de mange cafeene, bakeriene og restaurantene du møter på.

Nederst i Monmartre-området finner du den annerkjente kabaretscenen Moulin Rouge, med sin røde vindmølle. Det kan være artig å i hvert fall få med seg utsiden av den berømte scenen.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hotell i Monmartre-området:

B Montmartre

Hotel Particulier Montmartre


10. Le Jardin du Luxembourg

Siste plass på vår liste er den fantastiske parken i Saint German des Pres-området. Luxembourghagen ble anlagt i 1612 som et parkanlegg for Luxembourg-palasset. Et stort antall statuer som viser scener fra gresk mytologi finnes spredd rundt i parken, og selv om ikke parken er på størrelse med hagen til palasset i Versailles kan vi med trygghet si at du vil like deg her og. Det er noe med stemningen i denne parken som gjør den så unik.

Luxembourghagen er på sitt aller fineste på våren frem til tidlig høst, men en tur hit på vinteren vil være like stemningsfult. Foto: iStock

Hagen kombinerer geometriske alleer med fontener, blomster og planter. Drar du til Paris med din kjære er dette parken for dere, for denne parken er romantisk.

Sjekk ut alt av hoteller i Paris her.


Hoteller i nærheten av Luxembourghagen:

Hotel Le Petit Paris

Hotel Les Dames du Panthéon

LES OGSÅ