Langweekend til Istanbul?

Nå er det ekstra gunstig å reise til Tyrkia!

At Tyrkia er et billig land å feriere i har nordmenn oppdaget for lenge siden, og etter en liten dupp i antall besøkende pga krigen i Syria, samt kuppforsøket i fjor sommer, så vender nå flere og flere tilbake til sine tyrkiske favorittdestinasjoner. Her kan du lese UD sine reiseråd for Tyrkia.

Varmt, god mat og billig

Alanya, Antalya, Bodrum og Marmaris står alle på topplisten, og kan friste med varmt vær og gode badetemperaturer til langt ut i oktober. Og i følge de som har vært der i senere tid så er Tyrkia fortsatt like vakkert, de byr på like god mat som alltid og de flotteste hotellene er fortsatt veldig billige.

Sjekk rimelige pakketurer til Tyrkia her!

Billig i Istanbul

Har du ikke så mye ferie til gode kan en weekendtur til Istanbul være et supert alternativ, og akkurat nå kan du som turist nyte godt av den svekkede tyrkiske liren. For kun få år tilbake måtte du gange prisene med tre for å finne ut hva du måtte betale i norske kroner. Nå ganger du bare med 1,69!

En boks pepsi koster 4,20 NOK, en øl 15 NOK og et måltid på Mc Donalds 22 NOK i følge nettsiden hikersbay.com. Videre må du ut med 222 NOK for en Levisbukse, 351 NOK for et par Nike  sneakers og 310 NOK for business-skinnsko. Helt klart noe som frister!

Utallige severdigheter

I tillegg til å shoppe billig er jo Istanbul en by man bør besøke en gang i livet. Det er en verdensmetropol hvor Øst møter Vest, og Europa går over til å bli Asia. Dette kan du beundre ved Bosporosstredet som deler de to verdensdelene – enten fra avstand eller fra midt utpå broen.

Skillet mellom øst og vest gjenspeiler seg igjen i mange kontraster, og i mangfoldet generelt.  Byen har en lang og spennende historie, og mange museer å besøke, samt gravkammer, obelisker og parker. En rekke severdigheter finner du her, som blant annet Den blå Moskeen, basilikaen Hagia Sofia, Topkapipalasset, Dolmabahcepalasset og Galatatårnet.

Har du lyst til å avlegge verdensmetropolen Istanbul et besøk nå, og ta del i moroa før rentene skrus opp og det hele stabiliserer seg igjen? Her er 6 flotte og prisgunstige hotell du kan booke deg rimelig inn på.

Her booker finner du billige flybilletter nå!

1890 Suites Hotel

Lekkert hotell i sentrum av Istanbul, 12 minutter fra Grand Bazar. Hotellet byr på hage, gratis frokost og gratis wi-fi.

Sjekk priser her!

Niles Hotel, Istanbul

Spennende hotell med to takterrasser, frokost (mot betaling) og sjøutsikt!

Sjekk priser her!

Hagia Sophia Hotel Istanbul

Hotell med herlig uteservering, terrasse og 2 restauranter, 12 minutter fra Grand Bazar og 10 minutter fra Den blå moskeen.

Sjekk priser her!

Hotel Saba Sultan, Istanbul

Delikat hotell kun 3 minutter fra Den Blå Moskeen, med gratis og fantastisk frokostbuffet, gratis wi-fi, samt terrasse og hage.

Sjekk priser her!

Blue House Hotel, Istanbul

Et flott hotell 5 minutter fra Den Blå Moskeen, med takterrasse, hage og bar. Flott utsikt til moskeen, og kun 14 minutters gange til sentrum og Grand Bazaar.

Sjekk priser her! 

Hotel Erten Konak, Istanbul

Bo som en konge på hotel Erten Konak, som kan by på egen hage, bar og flyplass-service. 0,3 km til sentrum, 7 minutters gange til den blå moskee og 18 minutter til Grand Bazaar.

Sjekk priser her!

Les også:
London i høst? Her må du spise, bo og shoppe
7 ting å gjøre i New York

LES OGSÅ