Det beste ved Kroatia

Kroatia kan imponere og sjarmere enhver med sine historiske byer, sitt krystallklare vann, solfylte strender og ikke minst sin mat.

Vinteren i Norge er lang og kald, og det kjenner man etter hvert på kroppen. Derfor er det lov å drømme seg bort til andre land, og planlegge ferier til varmere strøk i løpet av den mørke tiden.

Kroatia har blitt en stor favoritt blant nordmenn, og det er ikke rart når man tenker på hva landet har å tilby. Turkist vann som frister enhver, mat som vil  ta deg med på en kulinarisk reise, gamle byer og historisk arkitektur som imponerer, og ikke minst det at du får alt dette til veldig rimelige priser.

Husk leiebil til ferien! Klikk her for å sammenligne priser fra alle de kjente selskapene!

Om du fortsatt ikke er overbevist over at Kroatia er ditt neste reisemål har vi seks veldig gode grunner til at du må reise til en av Middelhavets desidert fineste land: Dubrovnik, Split, Hvar, Rovinj, Makarska rivieraen og Pula.


Dubrovnik – Adriaterhavets perle

Dubrovnik

Utsikt over gamlebyen.

Foto: (iStock)

Dubrovnik blir ofte kalt for Adriaterhavets perle, og bare ved å se på bilder av den lille havnebyen skjønner man hvorfor.

Byen sjarmerer gjestene sine med sin flotte bymur fra middelalderen,  trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter. Husene er godt bevart, og ligger langs de pittoreske gatene hvor man kan ta og føle på den nostalgiske atmosfæren som hører byen med. Du føler nemlig at du går inn i en ny tid når du entrer Dubrovnik.

Dubrovnik har også et stort utvalg av restauranter, og spesielt fiskerestaurantene er bra. De serverer dagens fangst fra havet. Til dessert kan du kjøpe deg is fra en av is-bodene som ligger langs gatene, og bli overrasket over det faktum at noen av is-selgerne har opparbeidet seg et lite norsk vokabular.

Strendene ved og rundt byen er av ypperste klasse, med krystallklart vann som vil friste enhver.

Noen “fun facts” om Dubrovnik er at Game of Thrones har blitt spilt inn her. Dette var med på å gjøre byen enda mer populær blant turister. Dubrovnik ble også oppført på UNESCOs verdensarvliste  allerede i 1979. Ta deg turen til Dubrovnik, så skjønner du hvorfor.

Sjekk ut alle hotell i og ved Dubrovnik her.

Våre forslag til hotell:

Hotel Excelsior

Dubrovnik1


Foto: (Hotels.com)

Dubrovnik Palace

Dubrovnik 2


Foto: (Hotels.com)

Rixos Libertas Dubrovnik

Dubrovnik 3


Foto: (Hotels.com)


Minner fra romertiden – Split

Split skyline

Utsikt fra Katedralen i sentrum.

Foto: (iStock)

Med sin store havn er Split et naturlig utgangspunkt for øyhopping og båtutflukter, og det er å anbefale – men ikke dra på øyhopping før du virkelig har gjort Split.

Historieinteresserte vil elske denne byen, for den bader i historie. Den 1. mai i år 305 kom nemlig den romerske keiseren Diocletian seilende inn til Split og flyttet inn i sitt splitter nye palass på hele 40 000 kvadratmeter. Den dag i dag ligger palasset fra romertiden, og de gamle smugene og bygningene som hører palasset med, midt i byen. I Split får du dermed se et av de best bevarte minnene fra romertiden.

Innimellom gater og smug finner du koselige restauranter hvor stemningen er til å ta og føle på, og solnedgangene du ser fra promenaden som strekker seg langs vannkanten finner du ikke finere enn her. 

Strendene ved og rundt byen er turkise og fristende, og barlivet og shoppingmulighetene er av like god standard.

Sjekk ut alle hotell ved og i Split her.

Våre forslag til hotell:

Hotel Park

Split1


Foto: (Hotels.com)

Radisson Blu Resort Split

Split 2

Le Meridien

Split 3


Foto: (Hotels.com)


Øyparadis – Hvar

Amazing town of Hvar harbor aerial view, Dalmatia, croatia

Nyt solskinn og turkist vann i Hvar.

Foto: (iStock)

Når du er ferdig med Split kan du ta deg turen videre til øyene som befinner seg i nærheten av kysten til Kroatia. Hvar er øya for alle. Den er Kroatias fjerde største øy og er i likhet med Dubrovnik oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Hvar er nemlig også godt bevart fra middelalderen, og har historisk arkitektur som få steder kan måle seg med. På en høyde over byen ligger den gamle festningen Spanjol hvor du får full oversikt over hele gamlebyen. Likevel er det kanskje ikke det historiske preget ved byen som øya er mest kjent for blant turister. 

På dagen er Hvar perfekt for skikkelig slaraffenliv. Her bader du i krystallklart vann fra rullesteinstrender, klipper eller de små badevikene som finnes rundt hele øya. Her kan du med andre ord nyte solen til det fulle.

Hvar er også berømt for sine hippe barer og ravende natteliv. Det er en grunn til at øya blir kalt Adriaterhavets hotteste partyøy, og lokker til seg kjendiser i hytt og pine. 

Sjekk ut alle hotell ved og på Hvar her.

Våre forslag til hotell:

Amfora Hvar Grand Beach Resort

Hvar 1


Foto: (Hotels.com)

Adriana Hvar Spa Hotel

Hvar 3


Foto: (Hotels.com)

Podstine Hotel

Hvar 2


Foto: (Hotels.com)


Pittoresk atmosfære – Rovinj

Croatia. View of the historical center of Rovinj

Solnedgangene i Rovinj er magiske.

Foto: (iStock)

Byene på Istria-halvøya i nordvestlige Kroatia er sjarmerende, vakre og velholdte. Rovinj er absolutt ikke et unntak.

Rovinj er nok en godt bevart middelalderby. Den er satt sammen av varme farger og pasteller som vil fengsle enhver. Du vil bli slukt av den ene sjarmerende brosteinsbelagte gaten smalere enn den andre. De små torgene som befinner seg rundt omkring er med på å gjøre den herlige atmosfæren som Rovinj har magisk.

Er du glad i å bade burde du definitivt reise til Rovinj. Her er det strender både rundt selve byen og langs kysten på alle sider. Utenfor kysten ligger også øyene St. Katarina og Crveni. Her er det gode snorkel- og dykke muligheter i krystallklart vann.

Sjekk ut alt av hoteller i og ved Rovinj her.

Våre forslag til hotell her:

Hotel Lone Rovinj

Rovinj 1


Foto: (Hotels.com)

Hotel Adriatic

Rovinj 2


Foto: (Hotels.com)

Maistra Monte Mulini

Rovinj 3


Foto: (Hotels.com)


Den berømte havnepromenaden – Makarska Rivieraen

Scene the Makarska city and mountain Biokovo.

Oversikt over Makarska, og fjellene som omringer byen.

Foto: (iStock)

Når man vandrer langs Makarskas havnepromenade skjønner man fort hvorfor dette er en av nordmennenes favoritt destinasjoner i Kroatia. 

Det er havnepromenaden som er berømt i Makarska. Restauranter ligger langs promenaden hvor dagens fangst bli servert, og her kan du se fiskerne i aksjon. De sitter spredt langs promenaden og slår gjerne av en prat. Kafeene og de ulike barene som ligger i byen er like sjarmerende og stemningsfylte som restaurantene er.

Makarska er stedet for deg som trenger en skikkelig badeferie. Hit drar de som vil ha langstrakte rullesteinsstrender og krystallklart sjøvann. I tillegg er det fine tur- og utfluktmuligheter, både på land og til sjøs med båt.

Sjekk ut alt av hoteller i og ved Makarska her.


Våre forslag til hotell her:

Hotel Biokovo

Makarska 1


Foto: (Hotels.com)

Aparthotel Miramare

Makarska 2


Foto: (Hotels.com)

Hotel Park

makarska 3


Foto: (Hotels.com)


Amfiteateret – Pula

Exterior of the ancient Roman Amphitheater in Pula Croatia

Amfiteateret i Pula er et av byens største turistattraksjoner.

Foto: (iStock)

I tillegg til veldig gode bademuligheter og sol og varme, er Amfiteateret det Pula kanskje er mest kjent for. I hjertet av Pula ligger nemlig denne strukturen som er blant de største og best bevarte monumentene fra romertiden i Kroatia.

I gamlebyen i Pula finner du de smugene og brosteinsbelagte gatene som Kroatias byer er så kjent for, og restaurantene i gamlebyen er av topp kvalitet.

Vi kan anbefale å velge et hotell på utsiden av byen, og mot strandområdene. Park Plaza hotellene har fantastiske bade områder rundt seg.

Sjekk ut alt av hoteller i og ved Pula her.

Våre forslag til hotell:

Park Plaza Histria Pula

Pula 1


Foto: (Hotels.com)

Splendid Golden Rocks Resort

Pula 2


Foto: (Hotels.com)

Ribarska Koliba Resort

Pula 3


Foto: (Hotels.com)


LES OGSÅ