Billig leiebil

Leiebil kan fort bli dyrt. Her er de beste rådene til hvordan du kan få leiebil billigst mulig.

Det å oppdage et reisemål på egenhånd med leiebil blir bare mer og mer populært, men dersom man leier bil fra feil sted kan prisen på bilen bli veldig dyr. Vi har derfor funnet frem noen tips som hjelper deg å få leiebilen så billig som mulig.

Finn leiebil her.

Couple in love ride in cabriolet car


Foto: (iStock)

  1. Unngå å velge leiebilkontoret som er nærmest flyplassen. Det er kanskje mest praktisk, men ofte dyrere på grunn av de høye kostnadene for å ha et kontor akkurat der.
  2. Om det lar seg gjøre lønner det seg å levere bilen der du hentet den. Leiebilfirmaene tar ofte godt betalt for enveisleie ettersom det å kjøre bilene tilbake til rett kontor krever litt. Derfor sparer du penger om du henter og leverer leiebilen på samme sted.
  3. Begynn å se etter bil i god tid før ferien. Jo tidligere du bestiller, jo billigere pris får du, og utvalget av leiebiler er også større. Bestill via internett for en bedre pris.
  4. Ikke bestill bilen med GPS eller annet tilbehør. Det lønner seg heller å bruke egen GPS eller mobil. På den måten sparer du mye penger.
  5. Dersom du følger med på leiebilfirmaenes kampanjesider og sosiale medier kan du komme over rabatter som kommer godt med når du skal leie bil.
  6. Leiebilselskapene tar ofte mye ekstra betalt for sjåfører under 25 år. Det man alternativt kan gjøre er å registrere leiebilen på far eller mor, og deretter legge til en sjåfør under 25 år. Da sparer du mye i forhold til å registere leiebilen direkte på den unge sjåføren.
  7. Gjør deg kjent med om du skal fylle opp tanken før du leverer inn bilen igjen. Dersom du skal dette, og ikke gjør det, kan kostnadene bli store.
  8. Det mange ikke vet er at det ofte er størst etterspørsel etter de minste bilene, på grunn av man forventer at de er billigst. Men i mange tilfeller kan det i de mest travle periodene bli like billig med en mellomstor bil som en liten bil.
  9. Ta bilde og video av bilen før du bruker den for å unngå å få ekstra kostnader på skader av bilen som du ikke har hatt noe med å gjøre.
  10. Bruker du kredittkort når du leier bil, kjøper du ekstra sikkerhet. Loven gir deg rett til å klage til kredittyter dersom leiebilselskapet ikke gir deg det som er avtalt. Du må først forsøke å løse saken, men om du ikke får løst det, så kan du gå til banken.

Leiebil i USA

Desert road leading to Monument Valley at sunset


Foto: (iStock)

Er det et sted du virkelig trenger leiebil så er det i USA. Hele landets infrastruktur er basert på at folk skal kjøre fra sted til sted (med mindre du er i New York eller San Fransisco.)

Siden etterspørselen etter leiebiler er så stor i USA er det mange muligheter her, og prisen er ikke så dyr heller, men merk deg at bilene du leier har automatgir.

Les også: 7 ting du må gjøre i New York

Det er ingen høyreregel i USA. Her bruker man stopp-skilt, og den som stopper ved stopp-skiltet først i et kryss er den som har retten til å kjøre. I de fleste stater er det også lov med høyresvinger på rødt lys.

Finn leiebil her.


Leiebil i Tyskland

German Highway at Sunset


Foto: (iStock)

Det er mange som har lyst til å prøve ut den anerkjente Autobahn uten fartsgrenser når de er i Tyskland. Det er en opplevelse i seg selv.

Selv om det ikke er noen fartsgrense på Autobahn er det en anbefalt fartsgrense på 130 km/t. Hold alltid god avstand til bilen foran på Autobahn i Tyskland, og vær bevisst på at det ofte er politikontroller.

Les også: Hotellene med de fineste takterrassene

Du kan forvente en pris på rundt 400 kroner per dag. Bestill i god tid for å få den beste prisen.

Finn leiebil her.


Leiebil i Spania

Coastline near Tagana village on Tenerife island


Foto: (iStock)

Nordmenn elsker Spania, og når man først tar turen ned dit er det gøy å kunne oppleve flere byer enn bare én. Ta deg turen fra Barcelona og kjør langs kysten opp mot Tossa de Mar, eller start “road tripen” lenger ned og opplev det Sør-Spania har å by på.

Les også: Hotellene i Barcelona du må ta en titt på

Noe som er uvanlig i Norge, men som de har mye av i Spania i de store byene er trafikklys inne i store rundkjøringer. Det betyr at når du er kommet inn i en rundkjøring kan du måtte stoppe ved rødt lys, og rundkjøringene kan ha 5 eller mer felt. Så her gjelder det å følge med.

Finn leiebil her.


Leiebilfirmaer du kan vurdere:

Holiday Cars

Her finner du enkelt frem til de beste prisene på leiebil. Inkluderer alle tradisjonelle forsikringer, ingen kredittkortgebyrer, og gratis avbestilling inntil 48 timer før.

Auto Europe

Selv om navnet er Auto Europe, tilbyr bilutleieselskapet leiebil utenfor Europa. Deres hjemmeside er oversiktlig og fin, så her kan du enkelt sammenlikne bilpriser. Her er det også gratis avbestilling inntil 48 timer før.


Les også:

Øyparadis på spansk vis
Det beste av Kroatia

 

LES OGSÅ