8 fjellturer i Norge du må oppleve

Høstferien er rett rundt hjørnet, og mange av oss nordmenn liker å rømme til fjells til litt roligere forhold på denne tiden av året. Få ting er bedre enn å tilbringe de gode fridagene til fots i skog og mark og opp i høyden på fjellet!

Les også: Høstferie i London?

Vi har samlet sammen noen av de mest spektakulære og populære turene Norge har å by på, og tips til hvor du kan bo. Du kan forvente å møte på en god del mennesker på disse turene, men du slipper det samme trøkket av folk som man ser tendenser til i sommerferien.

Les om de forskjellige toppene nedenfor, og klikk deg inn til hotellene å planlegg din neste topptur.


Preikestolen

Preikestolen, rett ved Stavanger, trekker til seg hundre tusenvis av turister hvert år, og nå som det berømte fjellplatået har fått cameo-rolle i den nye Mission Impossible-filmen kan man kanskje forvente flere turister de kommende årene. Det er meget god sti fra og til fjellhylla ved Preikestolen fjellstue.

Tørr du å gå helt ut på kanten av Preikestolen? Foto: iStock

Hotell i nærheten:

Scandic Stavanger City


Gaustatoppen

Gaustatoppen sin majestetiske fjelltopp er omtalt som Norges vakreste. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, og likevel får du en av Norges videste utsikter fra toppen. I klarvær er det få ting som slår det vakre synet som venter på deg når du har besteget fjellet. Fra parkeringsplassen ved Stavsro tar det knappe tre timer opp og to ned i vanlig tempo. Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er god og tydelig.

Få en nasjonalromantisk-følelse på tur opp Gaustatoppen. Foto: iStock

Hotell i nærheten:

Skinnabru Nasjonalparkhotell


Geiranger

Geiranger er en bygd i Stranda kommune, innerst i Geirangerfjorden. Geiranger er derfor ingen topp i seg selv, men fjellområdene rundtbygden byr på spektakulære utsikter. Geiranger er virkelig en av de stedene som vil ta pusten fra deg. Ta en kanotur innover fjorden og utforsk landskapet nedenfra, eller bestig de ulike toppene som ligger rundt bygden. Du vil ikke angre dersom du tilbringer neste ferie her.

Gerianger er uvirkelig. Du må nesten dra dit og oppleve landskapet for å tro at det faktisk eksisterer. Foto: iStock

Hotell i Geiranger:

Hotell Geiranger


Trolltunga

De siste årene har kraftig markedsføring av det særegne utsiktspunktet kalt Trolltunga gjort at stedet har blitt svært populært, både blant nordmenn og turister. Turen kan være utfordrende for noen, men utsikten du får før du vender hjemover er uslåelig. Bildet nedenfor er bevis nok.

Et bilde som imponerer som dette vil du ikke få noe annet sted enn på Trolltunga. Foto: iStock

Hotell i nærheten av Trolltunga:

Tyssedal Hotell


Kjerag

Med sine 1000 vertikale meter, er Kjerag en av Norges fineste topper. Du har nok sikkert sett bilder fra toppen også. Tørr du å stå på den anerkjente Kjeragbolten? Om du gjør kan du få et ganske kult bilde ut av det.

Er du en en av de tøffe våghalsene som tørr å stå på kjeragbolten? Foto: iStock

Hotell i nærheten av Kjerag:

Thon Hotel Stavanger


Senja

Som Geiranger, er Senja heller ikke en fjelltopp. Senja er navnet på Norges nest største øy etter Hinnøya, og landskapet som møter deg på øya er rett og slett fantastisk. Her finner du den spektakulære toppen etter den andre, og sammen med vannområdene du finner på øya er Senja magisk.

Opplev magi-tilstander på Senja. Foto: iStock

Hotell på Senja

Mefjord Brygge


Svolværgeita

Svolværgeita står og holder utkikk over Svolvær, en by som ligger i Lofoten. Tar du turen opp til Svolværgeita, må du bruke klatreutstyr den siste delen opp til geitas to “horn.” Den beste utsikten får du fra hornene, men om du ikke vil helt opp dit får du en veldig fin utsikt fra der du kan komme til fots.

Utsikten du får fra Svolværgeita er utrolig, og dersom du ikke skulle tørre å klatre helt opp, så vil du fortsatt få en fantastisk utsikt. Foto: iStock

Hotell i Svolvær

Lofoten SuiteHotel


Besseggen

Besseggen er en av Norges mest populære turer, og det er det mange gode grunner til. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen, Gjende og Bessvatnet. Turen er ikke spesielt vanskelig og ikke veldig utsatt.

Det er en grunn til at Besseggen er så populær. Ta deg turen hit og opplev Norge på sitt beste. Foto: iStock

Hotell i nærheten av Besseggen:

Grotli Høyfjellshotell


LES OGSÅ