7 ting å gjøre i New York

Perler, opplevelser og andre ting å gjøre når du er i nordmenns favorittby nummer én.

Nordmenn elsker New York, og vi besøker like gjerne byen sommer som  vinter, høst som vår. For byen er et mekka for oss som elsker å shoppe merkevarer, vintage og på salg, spise på verdenskjente restauranter, bo på fasjonable hoteller og samtidig ha muligheten til å spotte en kjendis eller to.

I tillegg finnes det hundrevis av severdigheter i byen – her er det alltid mange ting å gjøre. Enten du skal til New York for første gang, eller trenger inspirasjon til ditt neste besøk, så har vi samlet 7 tips til hva du bør gjøre neste gang du er i verdensbyen.

Fly til New York? Sjekk ledige plasser her!

7 ting å gjøre i New York:

Frokost på Bubby´s

I New York, som er en av verdens beste matbyer, så bør opplevelsen starte allerede tidlig på dagen. I områdene Tribecca og Highline holder kafeen Bubby´s til. Her spesialiserer seg på erke-amerikansk mat og du får servert alt fra amerikanske pannekaker og buttermilk biscuits til avokadotoast og lekre omeletter. Med super service, rustikke omgivelser og fine lokaler er dette virkelig å anbefale om du tar turen til New York.

Jazzkonsert på Smalls

Når du er i New York, musikkbyen, burde du ha minst én musikalsk forestilling på agendaen. Smalls er en jazzklubb, som ligger i Greenwich Village, hvor det daglig holdes konserter. Det er en av New Yorks mange skjulte perler, med fantastisk atmosfære og særdeles gode musikere. En ekte NY-opplevelse, som virkelig anbefales! Sjekk programmet her!

Brooklyn Bridge

Daglig går 6000 mennesker over denne viden kjente broen, og vi mener dette er en kul ting å gjøre når man er i New York. Brooklyn Bridge er blitt et ikon, og å gå eller sykle mellom Brooklyn og Manhattan er en vakker tur. I tillegg får du en spektakulær utsikt over New Yorks skyline.

Central Park

Central Park regnes som en av verdens største byparker, og man burde ikke være foruten et besøk hit når man er i byen. Parken byr på utallige muligheter, inkludert en stor innsjø, karuseller, lekeområder for barn, en skøytebane på vinteren, et amfiteater, fontener og store gresssletter med mulighet for spill, soling og piknik.

The Rockefeller Center

The Rockefeller Center er et supert alternativt til Empire State Building, med færre turister og mindre kø. Du kan ta heis opp til toppen, i bygget 30 Rockefeller Plaza (Rockefeller Plaza strekker seg over flere kvartaler). Her har du utsikt over hele New York og du er garantert et vellykket instagrambilde.

Shopping i Soho

New York er et shoppingparadis og et sentrum for en av verdens mest omtalte moteuker. Shoppping i Soho burde definitvt være på aktivitetslistendin over ting å gjøre i New York. I Soho finner du alt fra kjente kjedebutikker og store magasiner til sjarmerende, små secondhand-butikker.

Coney Island

Coney Island er en halvøy og en del av Brooklyn. Den er kjent for sine to fornøyelseparker, Luna og Deno´s Wonder Wheel Amusement Park. Er du fan av berg- og dalbaner og karuseller er dette verdt å sjekke ut. Samtidig ligger New Yorks mest populære badestrand på denne øya.

Her er våre 5 hotelltips i New York:

The Standard High Line

St Regis New York

 

1 Hotel Brooklyn Bridge

1 Hotel Brooklyn Bridge

Sjekk det ut her!

Ace Hotel New York

Ace Hotel New York

Public, an Ian Schrager hotel

Public New York

Fly til New York? Sjekk ledige plasser her!

Les også:

Hotellene du må vite om i Barcelona

Hotellene gjestene elsker

De mest populære hotellene på Instagram

LES OGSÅ