Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Pelsmotstandere i fakkeltog over hele landet

I Oslo gikk flere tusen mennesker lørdag i fakkeltog mot pels. Også i andre byer over hele landet tok pelsmotstandere til gatene.

Publisert

I Oslo beveget folkemengden seg fra Youngstorget til foran Stortinget, der det ble holdt en rekke appeller med krav om at pelsdyrnæringen nedlegges. Politiet i Oslo anslår overfor NTB at rundt 3.000 personer deltok på markeringen i hovedstaden. Arrangørene mener nærmere 5.000 deltok i demonstrasjonen.

Også i over 20 andre norske byer gikk pelsdyrmotstandere i fakkeltog lørdag. Det er dyrevernsorganisasjonen NOAH som står bak markeringene, som holdes hvert år. Organisasjonen anslår at mer enn 8.000 personer deltok i markeringene over hele landet.

– Opprørt

Spesielt av året er at landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) i forrige uke la fram stortingsmeldingen om pelsdyrnæringens framtid. Der kom det fram at regjeringen ikke vil avvikle næringen, men heller innføre en rekke skjerpede krav.

– Det er veldig viktig å mobilisere nå, både for oss og for engasjerte mennesker over hele landet. Etter at stortingsmeldingen kom, har vi fått mange henvendelser. Folk er opprørt og skuffet, sier NOAH-leder Siri Martinsen til NTB.

Skuffet

– Det hjelper ikke med flere regler. Pelsdyrnæringen må nedlegges, sier Linda Simenstad (26) til NTB.

Sammen med Kathrine Johansen (26) gikk hun i fakkeltoget i Oslo. Begge sier de er skuffet over at regjeringen ikke har gått inn for å avvikle pelsdyrnæringen.

Også Ole Tollånes (48) forteller at han reagerte med skuffelse da landbruks- og matministeren la fram stortingsmeldingen forrige uke.

– Jeg er her for å gi klar beskjed til regjeringen om at dyremishandlingen må ta slutt. Det er merkelig at dette er lov i 2016. Det er en forkastelig næring, og regjeringen hører ikke på folkets krav, sier Tollånes.

Forhandlinger

Blant dem som holdt appell foran Stortinget var forfatter og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde, blogger Sophie Elise Isachsen, skaperen av tegneserien Nemi, Lise Myhre, og stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn.

Rotevatn opplyste forrige uke at krav om forbud mot pelsdyr er en sak Venstre har tatt med inn til forhandlingsbordet i de pågående budsjettforhandlingene på Stortinget.

Les det store intervjuet med Siri Martinsen her:- Jeg tror at mange som kjøper pels ikke er klar over at de bidrar til dyrehold i bur

(©NTB)

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.