Foto: iStock

Mote

Gode tips til hvordan du handler brudekjole på budsjett

Lommeboka trenger ikke bli tom selv om du skal gifte deg.

Publisert Oppdatert

Bryllupssesongen går mot slutten for i år, men er du av de heldige damene som skal gifte deg neste år, bør du allerede nå begynne å sjekke mulighetene for hva som finnes der ute. 

Er du også blant dem som tenker å kjøpe en rimeligere brudekjole enn du får i vanlige brudesalonger, kan det være smart å starte jakten allerede nå! Det er nemlig fullt mulig å få tak i superfine brudekjoler til godt under under 10.000 kroner. 

Når man tenker på at det er vanlig å til slutt havne på mellom 19.000 kroner og 23.000 kroner for en ny brudekjole, er det med andre ord mye penger å spare! (Penger du for eksempel kan bruke på bryllupsreisen eller mer alkohol til alle gjestene på bryllupsfesten:)))

Les også: Brudekjoler kjøpt på nett - som ikke ligner på bildet i det hele tatt

Handle i utlandet 

Akkurat som folk reiser til utlandet for å shoppe klær, reiser også folk til utlandet for å shoppe brudekjole. Side2s journalist Guro Holmene giftet seg tidligere i høst. Hun reiste bare over grensa til Sverige, men klarte likevel å komme hjem med en nydelig og rimelig brudekjole. 

- Jeg har aldri hatt noen spesiell drømmebrudekjole i tankene, og startet derfor med å finne inspirasjon på Pinterest. Fant fort ut at jeg ønsket noe enkelt og bohemaktig. Men det viste seg at det var vanskeligere enn jeg trodde å finne en enkel brudekjole. Jeg kikket i en del brudebutikker i Oslo, men alle kjolene der var veldig «brudete», med stive stoffer, mye mønster og korsett i overdel - og ingen hadde tyllskjørt. (Foruten designer Cecilie Melli, som generelt har veldig fine kjoler, synes jeg), sier Guro. 

- Da brudekjolebutikk ble utelukket, kikket jeg en del på Finn.no og Tise, og generelt på nett. Da kom jeg over en artikkel om rimelige svenske designkjoler. Det viste seg at det er langt billigere å kjøpe brudekjole i Sverige, og tilbudet på enkle kjoler er mye større. Jeg endte derfor opp med å kjøpe tyllskjørt og en body fra Zetterberg Couture i Gøteborg. Kjolen kostet litt over 10.000 kroner til sammen - og nå har jeg tyllskjørt som kan gå til en t-skjorte til sommeren (må bare klippe opp skjørtet) og body til et par jeans!

Les også: Hvor mye er det vanlig å gi i bryllupsgave?

Finn

Finn er Norges største markedsplass på nett, og et kjapt søk gir 5653 treff på brudekjoler skrivende stund. De fleste av disse er brukte, men noen er også helt nye. 

Finn melder at det i løpet av august og september har blitt lagt ut over 2000 brudekjoleannonser, og nesten 10.0000 brudekjoleannonser. 

Prisvariasjonen er også stor - du kan finne brudekjoler for alt fra 1000 kroner til 40.000 kroner. 

For å søke på riktig måte, velg kategorien «Klær, kosmetikk og accessoirer», og velg senere «dameklær» og «brudekjoler». 

Les også: De aller, aller søteste forlovelsesbildene

Et søk på Finn.no, gir over 5000 resultater på brudekjoler.
Et søk på Finn.no, gir over 5000 resultater på brudekjoler. Foto: Skjermdump / Finn.no

Tise 

Appen til gjenbruksdronning Jenny Skavlan skal gjøre det lett og inspirerende å selge og kjøpe brukt. 

På Tise får du kjøpt alt fra mote og interiør til fritidsutstyr, men folk legger også ut de brukte brudekjolene sine. 

Et kjapt søk på «brudekjole», gir akkurat nå 666 treff med kjoler på mellom 1000 og 17.000 kroner. 

Les også: Jenny Skavlan kjører shoppestopp - og vil at du skal være med!

Og denne: Jenny Skavlan utfordrer Finn.no

Foto: Tise

Bloppis

Bloppis er Norges største loppemarked på nett, hvor du kan få tak klær og tilbehør til både menn, kvinner og barn. 

Når Side2 gjør et søk, får vi 21 resultater på ulike bruderelaterte søk, ikke alt er brudekjoler, men også tilbehør. 

Prisene variere fra 650 kroner til 6000 kroner. 

Les også: Dette betyr de ulike kleskodene i et bryllup

Foto: Skjermdump

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!