Nettavisens aprilspøk: NSB ruller ut sjekketjeneste i reiseappen

Slik lurte Nettavisen tusenvis 1.april.

Publisert

BJØRVIKA (Nettavisen/Side2): Nå kan du treffe drømmedama på toget. NSB har lagt inn et nytt valg når du bestiller billetten din på mobiltelefon, hvor du kan huke av for om du er singel, alder og kjønn, og hvilket kjønn du er interessert i.

Appen vil da «matche deg» slik at du plasseres i nærheten av aktuelle kandidater.

Les også: Nei, du kan ikke sjekke opp noen i NSBs app

– Vi har sett at det er mange av våre kunder som har lyst til å møte andre mennesker, så vi har laget en funksjon som gjør at vi kan «matche» passasjerene, forteller digitalsjef Truls Erik Nielsen i NSB til Nettavisen.

Vil ikke bli lansert på lokaltog

Funksjonaliteten kommer i løpet av mai, og det er bare mulig å gjøre dette på de lange reisene mellom de største byene.

– Du får tid til å fokusere på det første møtet. Det er mange som sitter på toget i opptil sju-åtte timer, så da får man virkelig mye ut av det første møtet. Det er fint å ha litt tid til å bli kjent før du må gå av toget, mener Truls Erik Nielsen i NSB.

Han understreker at NSB ikke skal konkurrere med den populære dating-appen Tinder, hvor nordmenn matches uavhengig av NSBs togtilbud.

– Vi er ikke opptatt av å konkurrere med andre apper. Vi er opptatt av å gjøre opplevelsen på toget bedre for kundene, og også få mest ut av den tiden som de bruker på toget, sier digitalsjefen i NSB.

NY FUNKSJON: Single mennesker kan havne ved siden av hverandre på toget.
NY FUNKSJON: Single mennesker kan havne ved siden av hverandre på toget. Foto: Skjermdump fra NSB

Godt mottatt av «prøvekaniner»

Det statseide togselskapet har i en prøveperiode gitt flere kunder tilgang til funksjonen. Tilbakemeldingene skal ha vært utelukkende positive.

– Dette har vært et ønske fra flere av våre kunder, så vi er sikker på at dette vil bli tatt godt imot. Vi er overbevist om at vi har funnet en løsning som vil matche riktig, sånn at dette blir en positiv opplevelse, sier Nielsen.

På flere av strekningene mellom de store byene går det i dag nattog. Den nye funksjonen vil ikke være mulig å velge på sovekupeene.

– Denne tjenesten vil fokusere på setene, understreker Nielsen i NSB.

Nettavisen har snakket med flere togpassasjerer om den nye funksjonen i billettappen til NSB. Se deres reaksjon i video øverst i saken.

Kommer du til å benytte deg av den nye dating-funksjonen til NSB? Si din mening i kommentarfeltet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!