Nålene som fjerner rynker

Vi testet den nye hudpleie-trenden i Hollywood.

Publisert

(SIDE2): - Alle stjernene tar denne behandlingen, sier Linda Johansen når vi møter henne på Beauty Lounge, hennes egen hudpleiesalong på Majorstua i Oslo.

Vi skal teste den aller hotteste Hollywood-trenden innenfor hudpleie om dagen, nemlig mesoterapi.
Dette er en av de mest populære behandlingene du kan gjøre uten å operere deg og koster den nette sum av 6.000 kroner.

Ny trend
- Stjernene vil ikke lenger operere seg. Det er utrendy med plastiske operasjoner og silikonpupper. De vil se naturlige ut, men fortsatt vakre. Da tyr de til det mest «ekstreme» innenfor hva du kan gjøre uten å skjære i hud eller fjerne mimikk, sier innehaver Johansen.

Hun legger til at stjernene i Hollywood ikke har arr, de har fortsatt mimikk og de ser helt rynkefrie ut. Det er det en grunn til.

- Grunnen er behandlinger som mesoterapi som virker i dybden og gir en helt spesiell glød til huden, forteller Linda.

- Man kan se helt fantastisk ut lenge hvis man har penger nok, smiler hun. Det er heller ikke bare Hollywood-kjendiser som benytter seg av avansert hudpleie.

Også norske kjendiser som Janne Formoe, Pia Tjelta, Vanessa Rudjord, Synnøve Skarbø kommer jevnlig til salongen til Johansen.

Nøyaktig presisjon
- Det er ingrediensene som er dyre, forklarer Dr.Dirk Tschauder, som er den tyske legen som skal utføre behandlingen på meg. Det krever nøyaktig presisjon og det er kun leger som kan utføre dette. Legen har en avtale med Beauty Lounge og kommer til Norge omtrent en gang i måneden fra sin virksomhet i München.

Litt redd
En helt egen coktail av ingredienser helles i en sprøyte som så skal injiseres i huden ned på cellenivå, ved hjelp av masse små nålestikk.

Jeg er litt nervøs må jeg innrømme og vet ikke helt om jeg skal gråte eller le når han smører meg inn med lokalbedøvelse.

Han konsentrerer seg om kinnene mine hvor det er noen smilerynker som kan glattes ut.

- Husk at dette er helt naturlige ingredienser og det er ikke på noen måte farlig. Det kan være litt vondt, det er det eneste advarer den tyske legen.

Jeg setter meg i stolen og Dr.Dirk drar frem en diger pistol, som ser ut som en stiftemaskin-pistol bare større. Så setter han på sprøyten og begynner å stikke små stikk automatisk fra pistolen og ned i huden min.

- Jeg kjenner ikke så mye, det er små stikk som på grunn av lokalbedøvelsen kjennes som de berører kun hudens overflate.

- Ikke så ille
Første runde er over og jeg tenker at dette ikke var så ille. Den neste runden skal gjøres manuelt med kun sprøytespissen og Dr.Dirks små stikk ned i huden.

- Dette vil du nok kjenne litt bedre, sier han.

-Au! Jeg skvetter i stolen. Dette er en litt annen smerte ja. De forrige stikkende må regnes som kiling i forhold. De små kjappe stikkene føles ikke lenger bare på overflaten, men ganske langt ned i huden. Hvert stikk er en liten prøvelse og jeg ber om at han snart må være ferdig.

- Bare to-tre stikk igjen på høyre side, sier han i sympati.

Endelig er vi ferdig. De siste sekundene varte vel lenge. Men, nå er alt mye bedre, foruten at jeg ser ut som jeg har fått et seriøst utbrudd av kviser i halve ansiktet. Røde prikker og hoven hud ser ikke så pent ut nå, men om noen timer vil det roe seg ned, får jeg vite.

- Jeg skal smøre på en beroligende salve, sier Dr. Dirk. I kveld eller i morgen vil du være helt fin og om noen uker vil du se den fulle effekten av behandlingen lover han. En behandling er egentlig ikke nok, men jeg vil allikevel se forskjell. Forhåpentligvis har jeg ikke måttet lide forgjeves, tenker jeg.

Dagen etter: Kinnene mine ser litt hovne ut og jeg har et par røde små «kviser» på hver side, men de er ikke så lett å legge merke til. Hvis jeg kjenner etter har det dannet seg små «innebygde» klumper i huden, men disse syns ikke i det hele tatt. Smilerynkene ser ut til å forsvunnet, men det er nok fordi jeg fått litt mer bollekinn akkurat nå.

Etter to uker: Hevelsen har gått ned og huden er helt normal igjen. Jeg føler at dette har gitt skikkelig resultat og selv om jeg i utgangspunktet ikke hadde så mange rynker så føles huden glattere og finere nå. Dette er nok noe av det jeg har prøvd som har hatt aller best effekt på huden.

HVA: Mesoterapi med nåler
AHA-syre, oksygeninfusion, vitaminer, antioksidanter, planteekstrakter, aminosyrer og mineraler skytes in i huden ved hjelp av nålestikk. Serumet eller hudcoktailen kommer nedenfor den tykke membranen i huden som vanligvis hindrer kremer man smører på huden å nå inn.

Dette må ikke forveksles med botox, som lammer musklene, eller andre type fillere. Dette er utelukkende naturlige aktive ingredienser som finnes i hudkremer. Forskjellen er at ingrediensene skal virke i dybden og dette gjøres ved å penetrere huden ved hjelp av bittesmå nålestikk.

Behandlingen har man kunnet ta siden 2005 i Norge, mens den har vært på markedet i omtrent ti år på verdensbasis.

HVEM: Alle, men best resultater på en hud som er over 30 år.
- Mange har spesielle behov og føler det er en konflikt mellom hvordan de føler seg og hvordan de ser ut, sier Dr.Dirk. Særlig gjelder dette for sinterynken i pannen, forteller han.

HVOR: Linda Johansens Beauty Loungepå Majorstua i Oslo. Grunnen til at Linda ville drive hudpleiesalong er ifølge henne selv at hun har slitt med stygg hud .

- Jeg har alltid hatt stygg hud og det er litt av grunnen til at jeg startet hudpleiesalong. Jeg følte heller aldri at behandlingene jeg tok ulike steder hjalp nevneverdig. Vi tilbyr en wow-effekt ved at du skal se at huden din blir finere med en gang, i tillegg til at huden kommer mer i balanse.
Da Rolling Stones sist spilte på Valle Hovind fikk Linda en telefon dagen etter.

- Jeg trodde faktisk ikke de gutta der tok så mye behandlinger, men der tok jeg feil. Vi har behandlet mange kjentfolk her. Både Depeche Mode, Duran Duran og Bryan Ferry, sier hun.

HVORFOR: Glatte ut små linjer, gi huden en skikkelig «boost». Huden skal stråle, se yngre ut og få nytt drivstoff. Hvis du vil stråle på den spesielle festen bør du ta denne behandlingen en uke før du skal være der.

- Det er selvfølgelig viktig å ha en sunn livsstil og både trening, kosthold, stressnivå og psykisk tilstand henger jo sammen med hvordan huden ser ut, sier Linda.

PRIS: Jeg fikk full pakke med både meso-coktail og ren AHA-syre etterpå. Det koster 6.000 kroner. Kun meso-coktail koster 3.000 kroner og mesoterapi uten nåler koster 2.289 kroner.