KAN BLI BORTE: Nå er det opp til den lokale kjøpmannen å bestemme om Coca-Cola skal ut av butikkhyllene.
KAN BLI BORTE: Nå er det opp til den lokale kjøpmannen å bestemme om Coca-Cola skal ut av butikkhyllene. Foto: Lars Wærstad (Side3.no)

Nå kan Coca-Cola forsvinne fra butikken din

– Forbrukerne forventer å finne Coca-Cola i sin lokale butikk.

Publisert

Rema 1000 vil gjøre det frivillig for butikkene å ta inn Coca-Cola som en del av sitt varesortiment.

– Det stemmer at det er opp til hver enkelt kjøpmann om han eller hun ønsker å ta inn Coca-Cola og Coca-Cola zero, så lenge det ikke er en sentral avtale som ligger til grunn, sier kommunikasjonssjef Mette Vinther Talberg i Coca-Cola European Partners Norge til Nettavisen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

– Vi har vært tydelige på at vi ønsker å samarbeide med Rema, og gi forbrukerne mange gode drikker å velge mellom, fortsetter hun.

– Skeptisk til Rema sin strategi

Fra før er det kjent at  flere andre Cola-produkter blir fjernet fra butikkhyllene. Ringnes er Rema 1000s nye bestevenn i kategorien drikkevarer.

Les mer: Kvitter seg med flere Coca-Cola-produkter

– Vi har hele tiden stilt oss skeptisk til Rema sin erklærte bestevennstrategi, med den tar de valg for kundene sine og utvalget blir dårligere, sier Talberg.

Les også: Datatilsynet vil granske Remas Æ-app

– Våre drikker er blant verdens mest populære merkevarer, og forbrukerne forventer å finne produkter som Coca-Cola, Coca-Cola zero, Sprite, Fanta, Urge, Bonaqua, Nestea, Burn og Monster i sin lokale butikk, legger hun til.

Niklas Baarli er opprørt over at han ikke lenger skal få sin favorittdrikk på Rema 1000, og har publisert følgende protest på Facebook:

Viser til gammel pressemelding

Kommunikasjonsavdelingen til Rema 1000 ønsker ikke svare på hvorfor de gjør det valgfritt for butikkene å ta inn Coca-Cola, men henviser derimot til en to dager gammel pressemelding.

– Sukkerfritt skal prioriteres fremfor sukkerholdig drikke, og det vil bli lettere å ta gode valg. Det betyr også at sortimentet på Rema 1000 vil endres noe i løpet av året, heter i meldingen.

Matvarekjeden skal slanke antallet merkevarer, og inngå mer langsiktige og eksklusive avtaler med færre leverandører.

I tillegg er en rekke andre merkevarer kastet på dør. Blant annet Orklas snacksmerkevare Kims.

Les også: Dobler bonusen på frukt og grønt til 15 prosent

Hva synes du om at Coca-Cola kan forsvinne fra din lokale Rema-butikk? Si din mening i kommentarfeltet!

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!