Vil ikke være kjendis

Plateaktuelle Nathalie Nordnes om rollen som artist.

Publisert

(SIDE2): Tre år etter sin forrige LP, begynner ting rundt Bergensjenta Nathalie Nordnes å røre på seg igjen.

Den vakre pianosingelen «The Farmers Market» er første smakebit for fansen, og den lover unektelig godt før det kommende albumet «Letters».

Hør låta på Myspace

- Ingen interesse av å være kjendis
- Det har vært stille rundt deg den siste tiden. Hva har du drevet med?

- Det er et bevisst valg at jeg trekker meg litt unna offentligheten mellom platene mine. Jeg ønsker å synes i media de gangene jeg vil fortelle om musikken min, som nå. Misforstå meg rett, å være kjent er som oftest en positiv følge av at folk setter pris på musikken min, men utover det har jeg ingen interesse av å være kjendis, sier Nordnes.

Nathalie har ikke «bare» jobbet med musikk den siste tiden. Hun har også rukket å bli universitetsstudent i hjembyen Bergen.

- Jeg er i gang med en bachelor i språk, og da har jeg vært borti både spansk og engelsk. Og det har faktisk gitt utslag i mitt arbeid med musikken. Jeg tillater meg selv å være mye friere i språkbruken etter å ha studert hvordan det virkelig skal gjøres på engelsk.

Foto: Ronnie Klaussen

Mer singer/songwriter denne gang
Nordnes selv beskriver plata som mer singer/songwriter-aktig enn den forrige og mye av det skyldes nettopp hvor fornøyd hun ble med «The Farmers Market».

- Den låta staket ut kursen for hva jeg ville gjøre med denne plata. Jeg lekte mye ved pianoet for å finne ut hvilken plate jeg ville lage, men etter hvert bestemte jeg meg for å holde det enkelt og få frem nerven i låtene mine, sier hun.


Artikkelen fortsetter under bildet


Spilte inn plata i Italia
«Letters», som kommer 17. november, ble spilt inn i Italia med Rob Ellis (PJ Harvey) som produsent og en gjeng lokale italienere i bandet.

- Rob kjente til dette studioet i Italia som han synes er veldig bra. Det er en ombygget låve og vi som er med på plata bodde faktisk i samme bygg. Og de lokale musikerne fungerte veldig bra, de var jo klassisk skolerte folk.

- Var det gøy å spille inn plata i utlandet?

- Ja, absolutt. Jeg har aldri gjort noe studioarbeid utenfor Bergen før. Så det var en enorm omveltning, men veldig morsomt.

Nekter å diskutere privatlivet
Nordnes spiller kanskje inn plater i Italia, men hun bor fortsatt i Bergen og har tydeligvis ingen planer om å flytte på seg. Tror vi. Hun nekter nemlig å diskutere privatlivet sitt.

- Har du samboer?

- Kom an, sier hun strengt og smiler lurt mens hun liksom-slår i bordet.

Side2s utsendte føler seg med ett som en skitten The Sun-journalist.

- Du satte punktum der, merket jeg, ler Nathalie.

Jepp. Korrekt observert, frøken Nordnes.


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!


Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.