Foto: Pressefoto/ Jonathan Vivaas Kise

Una Sand åpner opp om bruddet på ny EP: - Alt det kjærlighet kan gjøre med deg er kjempevanskelig

EP-aktuelle Una Sand sier utgivelsen er som en dagbok for de fire siste årene av livet hennes.

Publisert

Fredag 1. juni slapp Una Sand (22) debut-EP-en Perspectives. På den nye utgivelsen har hun jobbet med produsenten Paul Phamous, som er Grammy-nominert for sitt arbeid med Frank Ocean. 

På EP-en forteller Una om det å få hjertet sitt knust - og kjærlighetssorgen som fulgte med. 

Vi tok en prat med stjerneskuddet i forbindelse med releasen, og kåret henne også til ukens girlcrush på Side2. Sjekk ut saken her. 

- Hvordan har det vært å jobbe med EP-en? 

- Det har vært en fantastisk reise med veldig mye følelser og faser. Har lært så mye, og er så fornøyd med å endelig ha landet EP-en min! 

- Du jobber med store låtskrivere, hva har de lært deg og hva kan du lære dem?

- Jeg vil si at man lærer veldig mye av sessions uansett om det er kjente, store låtskrivere man jobber med eller ikke. Men Paul Phamous fungerer litt som min mentor og av han lærer jeg ekstra mye hele tiden. Han har lært meg å tenke annerledes på låtoppbygging og spesielt tekster og konsepter som kommer godt med! Når det kommer til hva han lærer av meg tror jeg det handler om at han har holdt på veldig lenge og elsker at jeg har så mye melodier i meg som er annerledes fra sånn han tenker selv. Føler vi alltid overrasker hverandre i kreative prosesser som er veldig gøy!

- Hva er din favorittlåt og hvorfor? 

- Er veldig vanskelig å si en låt, for er egentlig flere favoritter på forskjellige måter. Enough er veldig personlig og sitter veldig dypt, mens Paper planes er en de første låtene jeg skrev som gjorde at jeg skjønte at jeg skulle drive med musikk resten av livet, egentlig. I got you er den jeg vibe-messig liker best, men klarer ikke helt velge én!

Les også: Låtaktuelle Una Sand: - Tanken på å synge for noen andre enn familien og venner var bare dritskummelt

- Du har sagt at dette er nervepirrende å skulle dele, hvorfor det?

- Det er litt skummelt, rett og slett fordi EP-en oppsummerer veldig mye av ting jeg har gått igjennom og følt på igjennom de siste 4/5 årene av livet mitt. Perspectives er jo egentlig min lille dagbok jeg plutselig skal dele med verden men det føles også veldig riktig.

- Hvem er din store inspirasjonskilde?

- Fra barndommen av har pappa vært grunnen til at jeg i det hele tatt har fått utløp for det musikalske i meg, så han er absolutt fortsatt en inspirasjon. Paul Phamous fortsetter å gjøre at jeg vil levere bedre og bedre, og selvfølgelig lar jeg meg inspirere av andre ting og mennesker som er med å forme musikken så det er en god kombo! 

Foto: Pressefoto/Jonathan Vivaas Kise

- Du forteller om et brudd på EP-en og sier du trodde du hadde funnet den du skulle dele resten av livet med. Hvordan har dette formet deg?

- Jeg tror nok det former meg akkurat som det vil forme andre i en sånn situasjon da man går igjennom mye faser, dealer med mye tanker og følelser. Kjærlighetssorg og alt det kjærlighet kan gjøre med deg er kjempevanskelig, men i min case nå prøver jeg å gjøre det beste ut av det, og stole på at alt skjer for en grunn, og fokusere på det gode fremover.

- Hva har du lyst til å si til de som går gjennom det samme som deg?

- Jeg tror det er viktig å gi seg selv tid, ta avstand og stole på at det nok er en grunn til at det ble sånn. I tillegg er det viktig å elske seg selv mest og ha nok selvinnsikt til at man ikke fortsetter å kjempe for det og investerer sitt hele jeg om det ikke blir satt pris på.

View this post on Instagram

Hi you over there

A post shared by Una Sand (@unasand) on

- Hvordan har du det nå? 

- Nå har jeg det ganske så fint! Tror EP-en egentlig viser også at det kom til et punkt der jeg selv ble ferdig med dette kapitlet av livet mitt.
Nå fokuserer jeg på meg selv, musikken og tenker at det er en tid for alt. Så Mr. Right dukker nok opp en dag når tiden er inne for det.

- Hvor ser du deg selv om fem år?

- Jeg tror og håper jeg reiser rundt i verden, jobber med masse flinke folk, holder konserter og kan se tilbake på denne tiden som en søt start på det hele. Det er mye spennende i vente fremover, og jeg føler meg veldig klar for det hele. 

Hør hele Unas EP her: 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.