Foto: (Pressebilde)

- Ting kommer ikke av seg selv

Manuela Hofer fra Ålesund styrer sin egen popkarriere via nettet. Og sper på med litt astrologi...

Publisert

(SIDE2): På sin Mypace-side skriver Manuela Hofer (34) fra Brattvåg utenfor Ålesund at både Goldfrapp, Portishead og norske a-ha er blant hennes største inspirasjonskilder. Men andre ord snakker vi melankolsk pop med kjølige, elektroniske overtoner.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

LYTT: Manuela Hofer på Myspace

- Ting kommer ikke av seg selv
Men om det så langt i Manuelas karriere har vært få Morten Harket-aktige øyeblikk av kjendissus, tarmskylling og metafysiske avhandlinger i pressen, har den målbevisste sunnmøringen likevel kommet langt med musikken sin på egne bein. Svært langt.

Les også: Norske Manuela til MTV

Albumet «Reflections» ble nylig sluppet på Hofers eget label, Hofer Records. Til nå har Manuela fått mye oppmerksomhet for låta «Had To Let You Go» (som er med på skiva), som blant annet vant The International Songwriting Contest i 2005. I dommerpanelet satt folk som Tom Waits og Joss Stone. Samme låt har også vært med i en episode av Chris Rocks NBC-serie «Everybody Hates Chris» og - nå nylig - i den prisbelønte filmen «Amreeka».

- Min erfaring er at ting kommer ikke av seg selv. Man må jobbe for det. Men samtidig så har folk vært støttende og kommet med tips og positive tilbakemeldinger, og hjulpet meg videre på mange måter. Jeg har også brukt nettet i stor grad, og funnet muligheter og måter å gjøre ting på uavhengig av hvor man befinner seg, og det har gått fint. Jeg har begynt å få et stadig større nettverk, noe som hjelper litt på, sier Hofer til Side2.

Artikkelen fortsetter under videoen

VIDEO: Manuela Hofer - «Had To Let You Go»

Ulike produsenter
Arbeidet med «Reflections» har tatt lang tid, noe Manuela forklarer har vært helt nødvendig.

- Jeg ville ta den tiden det trenger å få lydbildet slik jeg har forespeilet meg det. På dette albumet har jeg jobbet med fem forskjellige produsenter, hvorav jeg var fysisk tilstede i studio på noen få av låtene. Mesteparten av vokalen har jeg spilt inn hjemme i mitt lille soveromsstudio. Jeg liker å være alene når jeg spiller inn vokalen. Da kan jeg utfolde meg fritt.

- Hva gjorde du da du ikke var fysisk i studio med produsenten selv?

- Med noen av dem har jeg kun hatt kontakt på mail og MSN. Det er en befriende måte å jobbe på, men samtidig så kreves det litt av hver enkelt, som f.eks disiplin og man må også prøve å være litt objektiv. Det er ikke alltid like lett, sier hun.

Gir inntekter til Greenpeace
Hofer er ikke bare utradisjonell i måten hun lager plate på. Den hardtarbeidende dama forteller videre at hun skal gi 10 prosent av inntektene albumet genererer til miljøorganisasjonen Greenpeace.

- Det er vel egentlig flere grunner til det. Først og fremst så har de en viktig sak, folk vet hva de står for, de er politisk uavhengige og de mottar ikke støtte fra stat og næringsliv, forklarer hun til Side2.

Men musikk og miljøsak er ikke det eneste som står Hofers hjerte nær. Mer høytsvevende ting som astrologi og tarotkort er også en viktig del av den halv østerrikske artistens liv.

- Bestemor og oldemoren min i Østerrike leste i kort for folk, og moren min har drevet litt med healing. Jeg har studert Astrologi i noen år nå, og synes det er veldig fascinerende.

- På hvilken måte?

- Man kan si en del om et menneskes forventninger, motivasjoner og potensiale ut ifra dets personlige astrologiske kart. Ukebladhoroskoper blir alt for generelle. Det blir helt feil for min del. Man må ha eksakt klokkeslett, breddegrad, dato for å sette opp et horoskop, avslutter Manuela.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!