Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Svanger med plate og baby

Jannike Kruse lanserer plate, spiller i film og venter sitt andre barn. Hun mener hun for tiden konsentrerer seg om én ting.

Publisert

(SIDE2:) Det er kanskje ikke slik at andre ser at Jannike konsentrerer seg om én ting, men for en utøver som er vant til å dele seg mellom både sang, musikal, vanlig teater, TV og film, er det faktisk slik.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

– Jeg føler nå at jeg fokuserer på en hovedting og det er deilig, sier Jannike Kruse Jåtog. Og fokuset er albumet «Med andre ord». Det er Jannikes egentlige første fremstilling som seg selv, helt alene.

Hun har fått med seg blant andre Jan Eggum, Ingrid Bjørnov og Silje Nergaard, og hun har våget selv å vise fram egne låter og tekster – på norsk.

- Jeg har prøvd å skape noe som skal være bare mitt. Men det har vært vanskelig å plukke repertoar til platen, og da særlig blant mine egne låter. Jeg har en streng selvsensur, og tenker ofte «hvem er vel jeg?» sier Jannike.

Utfordrende å være sann
Jannike har ønsket å skape musikk som kan leve lenge. Hun har valgt å synge på norsk, også fordi hun synes det er mye som lett kan bli klisjéfylt og platt.

- Det er utfordrende å fremstille noe sant, sier hun.

Jannike Kruse har hatt en lang karriere siden barnsbein av.

Likevel har hun lært mye nytt ved å lansere sin egen plate. Jannike «har gjort alt selv», med god hjelp fra ektemannen som jobber innen reklame og sine musikere.

- Det er utrolig mye å lære og mange valg å ta. Bare det å vite hvordan man skal få tak i en strekkode for eksempel, ler hun.

- Glad i overraskelser
Foruten å skulle markedsføre sin egen plate, er Jannike aktuell i Hans Petter Molands film «Regnskap». Der spiller hun mot Stellan Skarsgård.

- Han er en kjempefin fyr å jobbe med, men jeg får egentlig ikke lov til å snakke så mye om det, sier hun.

Før «Regnskap» kommer på kino, har imidlertid Jannike hatt konserter både her og der rundt omkring i Norge, og blitt tobarnsmor.

- Vi vet ikke om det blir en gutt eller jente. Vi er glad i overraskelser, sier hun.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.