NYE TAKER: Sophie Vågsæter slipper ny musikk, denne gang i det mer romantiske sporet. Tidligere i år ble det kjent at hun har fått seg kjæreste.
NYE TAKER: Sophie Vågsæter slipper ny musikk, denne gang i det mer romantiske sporet. Tidligere i år ble det kjent at hun har fått seg kjæreste. Foto: Privat

Musikk

Låtaktuelle Sophie Vågsæter: - Man lager fantasier om hvordan ting skal bli. Så blir man skuffet

Åpner opp om kjærligheten på ny singel.

Publisert Oppdatert

Sophie Vågsæter (25), Side2-blogger, sosiale medier-profil og tidligere Paradise Hotel-deltaker, kom med en nokså uventet nyhet til fansen midt i påsken da hun slapp den egenlagde låten «Pelsjakka», som etter kort tid toppet Spotifys viralliste.

Nå slipper Stranda-jenta mer musikk, men denne gangen i en mer romantisk innpakning. Låten «Aldri din», laget i samarbeid med aristen Galexy, ble sluppet natt til fredag på Spotify

Side2 tok en kjapp prat med Soph på melding da det ble kjent at hun slipper mer musikk.

- Hey Soph! Hva har du gjort siden sist?

- Heeeeey! Jeg har rett og slett stresset litt ned og funnet meg selv. Jeg var ekstremt sliten en periode og gikk vel så å si på en liten smell. For mye festing, for mye media og for mye mas en periode. Jeg løp rundt som en høne uten hode. Jeg har siden mai vært hjemme på Sunnmøre, jobbet med musikk, løpt i fjellet hver dag og bare tatt alt chill.

- Så du slipper en kjærlighetslåt, altså! Hva handler låten om for deg?

- For meg er alt med kjærlighet veldig forvirrende... Den handler for det meste om at man ikke alltid vet sitt eget beste. At man lager fantasier i hodet sitt om hvordan ting skal bli og være. Så blir man skuffet. Den handler om noen man trodde man skulle ende opp med, men så blir det stikk motsatt. Det er viktig med fantasier og drømmer, men enda viktigere å holde bena plantet på jorden.

- For de som har hørt dine tidligere singler, så er jo denne utgivelsen noe ganske annet. Har du skiftet spor, eller kommer vi til å få høre mer fra din «badass-side» også?

- Hehe, jeg er forsatt en badass, en soft badass. Jeg har mye følelser og tanker, men elendig på å vise det. Denne låten betyr mye for meg fordi det er første gang jeg viser en sårbar side av meg selv. Jeg føler jeg er inne på noe nå med denne låten og denne stilen, den er mer meg.

Hør Sophs nye låt her:

- Fortell oss litt om hvem Galexy er og hvorfor du har valgt å samarbeide med ham!

- Galexy er en goooooood tjommi av meg fra Bergen. Vi har kjent hverandre i mange år. En kompis jeg kan ha gode samtaler med, som drømmer, musikk, tanker og ideer. Vi er på samme bølgelengde der. Han er veldig dedikert til det han driver med og jeg har troen på ham. Det er sånne personer jeg liker å omgås med, kreative mennesker som tenker litt utenfor boksen.

- Sprekt promobilde du har valgt til singelen. Hvor er det tatt og hvordan var vannet?

- Thank you! Det er tatt hjemme på Sunnmøre i deilige og fine omgivelser, naturen der er helt amazing! Natur gir meg en stillhet i sjelen og gjør at jeg greier å tenke klart. Flere burde ta seg en tur ut i naturen i ny og ne, det gjør noe med deg.

Les også: Derfor har ikke Astrid S sluppet musikk på ett år: - Det føltes overveldende

FORVIRRENDE: Sophie Vågsæter forteller at for henne er kjærlighet forvirrende. Det synger hun også om på sin seneste singel.
FORVIRRENDE: Sophie Vågsæter forteller at for henne er kjærlighet forvirrende. Det synger hun også om på sin seneste singel. Foto: Pressebilde

- Vi vet jo for eksempel at du ikke er singel lenger (gratulerer forresten!). Hvordan har det påvirket hva slags musikk du lager?

- Takk! Hva jeg gjør og driver med er ikke påvirket av den jeg er sammen med. Det er viktig for meg at jeg får drive med det jeg har lyst til og at han får gjøre det han vil, så møtes vi på midten.

- Hvem er denne heldige karen?

- Han er fra Bergen, verdens snilleste og fineste fyr. Han er så å si null tilgjengelig på sosiale medier, så stikk motsatt av meg, kan du si.

- Hva er kjærlighet for deg?

- Ouff! Vanskelig spørsmål egentlig... Kjærlighet for meg er når begge vil det beste for hverandre. At man er der for hverandre i både oppturer og nedturer.

- Hva er det flotteste med kjærlighet?

- Det flotteste med kjærlighet er at man ikke føler seg alene. Noen kan selvfølgelig gjøre det, men da er det ikke flott nok desverre. Da må man gå videre.

- Hva er ditt beste kjærlighetsråd?

- Aldri ta ifra råd fra noen.

- Hvem vil du anbefale låten til?

- Til alle, men kanskje spesielt til de som sliter med kjærligheten selv... og det gjør vel alle en eller annen gang i løpet av livet?

Les også: Låtaktuelle Skam-Ezzari: - Jeg drømte aldri om å bli skuespiller

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!