LEVER FOR MUSIKKEN: Petter «Katastrofe» var 13 år da han begynte å skrive låter. Han ble bitt av hiphop-basillen, men følte seg ikke hjemme i miljøet. I dag kaller han seg selv et «pop-hue», og lever av å skrive humoristiske gladlåter.
LEVER FOR MUSIKKEN: Petter «Katastrofe» var 13 år da han begynte å skrive låter. Han ble bitt av hiphop-basillen, men følte seg ikke hjemme i miljøet. I dag kaller han seg selv et «pop-hue», og lever av å skrive humoristiske gladlåter. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Petter «Katastrofe» Kristiansen kuttet ut alkohol: Hardkjøret ødela kroppen

Etter årevis med mye alkohol, hard festing, lite søvn og usunn livsstil, bestemte «Hver gang vi møtes»-profilen seg for å ta grep. Under fjorårets turné rørte han ikke en dråpe.

Publisert

– Dere skulle sett meg i september 2017. Etter en sommerturné med 40–50 konserter på noen måneder – reising, store mengder alkohol og minimalt med søvn var kroppen ødelagt. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv. Jeg viste meg ikke til så mange i den perioden der, og jeg bestemte meg der og da: Dette her orket jeg ikke å utsette meg for igjen, forteller en åpenhjertig Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) til Her og Nå.

Gruet seg i forkant

Petter er igjen i vinden. Helt siden han slo gjennom med den humoristiske sangen «Nødlanding » i 2008, har Fredrikstad-gutten var godt synlig i det norske musikk-landskapet. Nå er han høyaktuell, som en av deltagerne i TV2s «Hver gang vi møtes». En opplevelse han så frem til med skrekkblandet fryd.

– Jeg gruet meg veldig i forkant. Dette var en enormt uvant setting for meg, og jeg er ikke storfan av alle kameraene. Jeg trives aller best i en kontorstol hvor jeg kan lage musikk – eller å spille konserter rundt i Bygde-Norge. Men jeg følte meg privilegert som ble spurt og er så glad for at jeg takka ja. Det var en helt fantastisk opplevelse på gården! innrømmer Petter.

View this post on Instagram

🐠🏕

A post shared by Petter Katastrofe (@petterkatastrofe) on

- Tror man er supermann

Da Petter sjekket inn på Vestre Kjærnes gård sammen med resten av artistene i fjor sommer, var det helt uten promille i blodet. Etter kollapsen året før, tok han grep. Det er han takknemlig for i dag.

– Jeg har verdens beste jobb, utvilsomt. Men i og med at jeg er veldig glad i å være sosial kan det bli litt mye festing når det står på som verst. Man tror man er supermann, men slik er det dessverre ikke. Når du er i gang med din syvende konsert med gjennomsnittssøvn på 2–3 timer hver natt, du løper til fly, kjøper frokosten på Narvesen, drikker øl på fly, spiser middagen din på Esso og drikker en flaske "Jäger redbull " etter jobb – da går det galt. Jeg måtte ta grep, forteller Petter.

– I fjor kuttet jeg all alkohol under turneen – 150 dager gikk jeg uten en dråpe. Det er jeg veldig stolt over – selv om jeg må innrømme at det ble noe kjedeligere på tur. Til gjengjeld fikk jeg gjort enormt mye! forteller han, og legger til at han har valgt å pangstarte 2019 med to «hvite» måneder.

Takker kjæresten

Ti år har gått siden den populære låtskriveren slo gjennom. Og det var helt i startgropen av karrieren han møtte kjæresten gjennom snart åtte år, Mira Ansnes. Petter beskriver henne med varme ord og uttrykker en takknemlighet for at hun har vært en klippe i livet hans.

– Mira fortjener ti klapp på skulderen og sytti «high fives» for å ha holdt ut med meg. Dette er jo verdens mest håpløse jobb å kombinere med et forhold. Det er sykt egosentrisk, uten tvil. Og i perioder tilbringer jeg mer tid på Gardermoen enn hjemme, innrømmer Petter.

– Hun er den som kjenner meg aller best. Hun er ekstremt tålmodig og det er sykt trygt og godt og hver dag komme hjem til et menneske som kjenner deg så godt. Hun er en fantastisk frøken, sier Petter.

View this post on Instagram

Godt nytt år fra oss💫🌴

A post shared by MIRA (@miraansnes) on

View this post on Instagram

Godt nyttår, fra Thailand ❤️

A post shared by Petter Katastrofe (@petterkatastrofe) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!