ODA er aktuell med en av sine nyeste låter "Forever Or Never".
ODA er aktuell med en av sine nyeste låter "Forever Or Never". Foto: MTG MUSIC

Musikk

ODA og den flyktige kjærligheten

Den norske artisten Oda Kvingedal Larsen aka ODA sin elektronisk popballade «Forever or Never» fanger følelsen av å mislykkes i enda et kjærlighetsforhold som var ment til å vare evig.

Publisert Oppdatert

Vi vokste opp med å bla til høyre i fotoalbumer som var så tunge at bena våre ble trykket ned i sofaen. Hver side ga oss en lovnad om evigheten i vår første store kjærlighet. Bryllupsbilder av foreldre og besteforeldre med litt for tidsriktige frisyrer ble et glansbilde. Det som ventet oss, var nemlig ikke å bla i våre egne fotoalbumer, men heller å bla etter kjærligheten. Eller verre: å selv bli sveipet til venstre.

Kjærligheten er ikke alltid evig, og den fyller ikke lengre fotoalbumer. ODA ser at den har blitt flyktig. Derfor satt hun seg ned ved et gullakkert keyboard og skrev en låt om hvordan kjærligheten oppleves for mange i dag. Det resulterte i hjertesmerte-låt om det å være sammen med et menneske som ikke har de samme drømmene og tankene om fremtiden.

– Tittelen på låten kan virke litt barnslig, men den var ment så konkret som den er. Det er et ønske om en kjærlighet som er evigvarende, og ikke den flyktige kjærligheten som dagens samfunn har skapt, forteller Oda.

Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Det Nye.
Denne artikkelen er publisert i samarbeid med Det Nye. Foto: Robin Bøe

Kjærlighetssorg i ny by

Det er over 7,6 milliarder mennesker på jorden. Likevel sniker ensomheten seg rett under huden når man flytter til en ny by. Yndlingsmusikken er på øret når man trasker på ukjente veier mens Google Maps leder an. Det er nye dufter, og de kjente ansiktene er byttet ut med de som ikke enser deg. I en ny by er du usynlig, men det som høyner denne følelsen er å få hjertet knust.

– Inspirasjonen bak låten var kjærlighetssorg kombinert med ensomheten i en ny by, sier Oda.

Det har gått en liten stund siden Oda skrev låten. Følelsene som en gang fikk henne til å sette seg ned ved keyboardet, har nå sluppet taket. Nå har hun gått videre. Hun er takknemlig for erfaringen som bruddet ga henne, og samtidig fikk hun inspirasjonen til å skrive en av hennes favorittlåter hittil.

Bli abonnent av Det Nye!

– Rett etter jeg skrev låta følte jeg at det strammet rundt hjertet hver gang jeg hørte den, men nå som jeg har fått ting litt på avstand så har jeg blitt veldig glad i den. Jeg blir ikke lengre lei meg når jeg hører på den, forteller hun.

Hjertesmerte: ODA er en fremadstormende artist med vakker vokal.
Hjertesmerte: ODA er en fremadstormende artist med vakker vokal. Foto: MTG Music

Å komme over det

Man tenker ikke over hvor mange sanger om kjærlighetsorg som eksisterer før man er i det, men for alle som ikke har en låtskriver i magen, så må man ty til andre grep enn å skrive sanger for å komme over sorgen. Når «Forever or Never» ikke ble finpusset på, var det feel-good filmer, smågodt og tid med venner som dempet tankene rundt bruddet. Hun mener det er viktig å ikke romantisere minnene man har sammen med eks-kjæresten.

– Det er lett å bare huske de fine tingene, og glemme at det ble slutt av en grunn, sier Oda.

I tiden etter bruddet snakket hun mye med nære venner og familie. Hun gråt til det ikke var tårer igjen. Ommøblerte leiligheten, skrev nye låter. Alt dette fungerte som terapi. Etter hvert opplevde hun at ny energi begynte å strømme til, og hun begynte med nye aktiviteter og gledet seg over livets små gleder igjen.

– Det beste med å komme seg over et brudd er når man endelig kommer til det punktet der man føler seg tilfreds i sitt eget selskap igjen, forteller Larsen.

FEM KJAPPE OM ODA:

Ukas opptur: Det var definitivt å gi ut en ny låt. Jeg har gledet meg i månedsvis til denne uka. Releasedagen er som en kombinasjon av juleaften, 17.mai og bursdag. Det blir releasefest med venner, bekjente og min flotte kjæreste.

Ukas nedtur:Det var da jeg sjekket kontoen og fant ut hvor mye penger jeg brukte sist lørdag under venninnekveld ute i Bergen.

Hæler eller sneakers: Sneakers

Klubben eller film i helgen? Begge

Favoritt-emoji? Smiling face med hjerteøyne og woman dancing. Bruker begge like mye.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!