Palmesusfestivalen i Kristiansand.
Palmesusfestivalen i Kristiansand. Foto: Palmesus

Musikk

Den store festivalguiden 2019

Hvor har du lyst til å reise i år?

Publisert

Hove, Øya, Findings, Palmesus. Hvert år gleder vi oss til festivalsommeren, og 2019 er intet unntak.

Det finnes så mange festivaler å velge mellom at det kan være vanskelig å vite hvilken som passer for deg. Derfor har vi laget en guide med de største festivalene i landet, slik at du lettere kan finne ut av hva som passer «din type» best.

God festivalsommer!

Les vår store festivalguide under:

Stavernfestivalen

Det Nyes Nora Angeltveit på Stavernfestivalen.
Det Nyes Nora Angeltveit på Stavernfestivalen. Foto: Privat

Hvor: Stavern

Dato: 11. juli–13. juli

Største line up: Bastille, Zara Larsson, Arif og Unge Ferrari, G-eazy, Matoma og Tinie Tempah. Stavernfestivalen har en fantastisk lineup i år! Alt fra store, nye stjerner til de gode, «gamle» klassikerne som Postgirobygget. Vi gleder oss til å høre allsang på «Idyll» live!

Passer for deg som: Trives med folk i alle aldre. Stavern sin aldersgruppe er nemlig alt fra 16 – 100 år, så her trives folk i alle aldre. Denne festivalen er rett og slett for alle.

Palmesus

Hvor: Kristiansand

Dato: 5. juli–6. juli

Største line up: Tiësto, Macklemore, Marshmello, The Chainsmokers og Alan Walker.Palmesus starter med en noe avslappet sommerlig atmosfære tidlig på morgenen, og går over i et massivt beach party på kvelden. Ved midnatt flyttes Palmesus fra stranden og inn på flere av byens nærliggende nattklubber. Line upen sier seg vel selv, at dette er festivalen for partyelskere.

Passer for deg som: Var du på afterski på Hemsedal i Påsken, kommer du til å digge denne festivalen!

Bergenfest

Foto: Fotobyline:

Hvor: Bergen

Dato: 12. juni- 15. juni

Største line up: First Aid Kit, Madrugada, Bon Iver, Tove Lo, Unge Ferrari og Clean Bandit.Bergenfest er Vestlandets største musikkfestival og finner sted i vakre omgivelser på Bergenhus festning. Hvert år byr Bergenfest på det aller beste av internasjonale og norske artister. Satser på null regn og 100 prosent god stemning!

Passer for deg som: Er glad i pop og gjerne nyter musikken fra piknikteppet på gresset med en kald drikke i hånden.

Hovefestivalen

Foto: Fotobyline:

Hvor: Arendal

Dato: 28. juni–29. juni

Største line up: Alesso, Jarle Bernhoft, Robin Schulz, Jason Derulo og Klovner i kamp.Hovefestivalen er endelig tilbake! Nå med det nye eiere og nytt navn; «Hove Music Festival». Sommeren i Arendal blir igjen fylt med fest og musikk. Festivalen har i skrivende stund ikke sluppet hele lineupen enda, så vi venter i spenning! Om festivalen i 2019 er i nærheten av like bra som Hoves siste i 2014, er det ikke noe du vil gå glipp av!

Passer for deg som: Er en fashionista. Hove var også i 2014 den mest fasjonable festivalen av dem alle med Hovepostens egne motesider, så er du er opptatt av både musikk og mote, trives du mest sannsynlig her!

Findings

Foto: Fotobyline:

Hvor: Bislett Stadio, Oslo

Dato: 16. august- 17. august

Største line up: Kygo, Martin Garrix, Steve Aoki, The Him, Lil Uzi. Findings er en rå musikkopplevelse midt i Oslo, som absolutt er verdt et besøk. Vi kan advare at partyfaktoren er høy og ikke til å unngå.

Passer for deg som: Er klar for en skikkelig fest! Skal du ta turen innom Findings, bør du være klar for å ta den helt ut. Er du en av danseløvene på Lawo eller Nox i helgene, finner du ikke en bedre lineup enn dette! Party people, are you ready?

Øyafestivalen

Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo.
Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo. Foto: Nora Angeltveit

Hvor: Tøyenparken, Oslo

Dato: 6. august – 10. august

Største line up: Karpe, The Cure, Robyn, Sigrid, Erykah Badu og James Blake. Øyafestivalen er en suveren måte å avslutte av festivalsommeren på! På grunn av sitt brede spekter innenfor musikk, har Øya blitt steder for å oppdage nye artister og musikksjangre du ikke visste at du likte.

Passer for deg som: Er over gjennomsnittlig interessert i musikk. Øya har noe for enhver smak, og det er også det som gjør at gjestene også er ulike. På Øya finner du både hipsterne og instakjendisene, men med en god blanding av rockere og de litt mer alternative, sammenlignet med andre festivaler.

Psst! Ikke glem øyas nattklubbprogram; Øyanatt er konserter og klubbkonsepter som holdes rundt omkring i Oslo etter at Tøyenparken stenger ved midnatt. En glimrende mulighet å ta med seg den gode festivalstemningen på byen etterpå!

Parkenfestivalen

Hvor: Rensåsen, Bodø

Dato: 16. august – 17. august

Største line up: Ellie Goulding, Sigrid, Veronica Maggio, Madrugada og Thomas Dybdahl. Parkenfestivalen er en utendørs pop-/rockfestival i Bodø som har funnet sted hvert år i august siden 2006. Festivalen har vært utsolgt de siste ti årene, så det sier vel sitt. Parkenfestivalen er en naturlig del av sommeren for bodøværingene.

Passer for deg som: Er opptatt av miljø og klima. Parkenfestivalen er nemlig et såkalt grønt arrangement og har mottatt miljøfyrtårn-sertifisering. Heia det! Kanskje du finner noen likesinnede og får en ny festivaltradisjon?

Vinjerock

Foto: Vinjerock

Hvor: Eidsbugarden Jotunheimen

Dato: 18. juli- 21. juli

Største line up: Aurora, Emir, Get Dancy, Sigrid og Isák.Vinjerock er Norges mest fullbookede festival. Festivalen holdes i Jotunheimen, som gjør den til noe utenom det vanlige.

Passer for deg som: Er en friskus og naturelsker som elsker å bo i telt og nyte naturen. Bli gjerne med på guidet topptur på folketind hvis du først tar turen!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!