Vazelin i alle hull

Vazelina Bilopphøggers har fått ny vokalist og alle får sitt.

Publisert

Vazelina Bilopphøggers
Bensin på bålet
Universal

Å miste vokalisten kan være vanskelig for ethvert band. I Genesis tok tromissen over (neppe aktuelt for Vazelina), og iJudas Priest valgte man en fan. Det sistnevnte har også Vazelina Bilopphøggers gjort.

Uansett så er dette bandets første plate med ny vokalist, og den første virkelige nye siden 1996 (Hæærli på toppen ta væla). Faktisk har Vazelina siden 1993 egentlig kun gitt ut ett helt nytt fullstendig studioalbum som ikke baserte seg på tegnefilm (Rock-a-doodle) eller tv-serie (Hjulkalender). Slikt sett er det høytidsstund for alle fans av Toten-gruppa.

Ikke overraskende er det kreativ motor Eldar Vågan som igjen står bak sangene. Denne gangen er temaene relativt like det man er vant til (biler, damer og drikking). Musikalsk er det også svært tett opp til det man er vant til fra Vazelina. Det som er nytt er altså sangen.

Den nye vokalisten, Kjetil Foseid, synger også en sang (riktignok skrevet av Eldar) om det å være ny vokalist og om historien til Vazelina. Kjetils forsøk på å hoppe etter Wirkola, det vil si Viggo Sandvik-Hansen, er relativt vellykket. Det er selvfølgelig en omstilling for de som er vant til Vazelina at man har en ny mann som synger (og på tidvis litt annerledes dialekt enn man er vant til, selv om muligens Vazelina vil hevde noe annet). Likevel kommer Kjetil unna det med æren i behold. Dette er for øvrig ikke første gang Vazelina skifter vokalist. På debutalbumet sang Bjørn Berg.

Plata er spilt inn i gamlekafeen på Sillongen på Toten, og det hele høres ut som om du sitter på veggen til en gjeng som fester like mye som de spiller. Det er positivt. Her er det enkel rock med tidvis morsomme historier (selv om mange av de beste Toten-historiene er brukt opp på tidligere album).

Det blir neppe noen nye fans på Vazelina etter denne platen, men samtidig mister de få av de gamle. Her fylles alle hull, både ballader (Lenge, lenge se'a'), rockesanger (Rydde Robot, Los på Cellulosen), morsomme historier (Premenstruelle Isabella), personlige utleveringer(Nei, nei-sangen) og relativt morsomme moderne kommentarer (Bensin på bålet og Kebab-A-Lula).

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.