Foto: Johannes Selvaag

Vakkert om natta

I et unikt samarbeid mellom Jo Skaansar og far og datter Edvard og Ine Hoem, blir vi tatt med til vakre og sjeldne steder.

Publisert

Jo Skaansar
Den blåaste natt
Ta:lik/Musikkoperatørene

De som har hatt et godt øre til unge norsk jazz de seineste åra, har skjønt at i vokalisten Ine Hoem og bassisten Jo Skaansar har kongeriket to stemmer det skal bli svært spennende å følge i åra som kommer. Her følger ett av de første dokumenterte bevisene på hva slags talenter vi har med å gjøre og det er hyggelig å kunne slå fast at forventningene blir innfridd.

Jo Skaansar er en musikant som allerede har skaffa seg erfaring gjennom samarbeid med storheter som Kenny Wheeler, Ulf Wakenius, Karin Krog og Steve Dobrogosz. Her viser han seg fram som en usedvanlig melodiøs og moden komponist som vet akkurat hva som skal til for å løfte fram tekstene til Edvard Hoem, Dan Andersson og Edith Södergran og Ine Hoems hyllest til Joni Mitchell.

Skaansar beveger seg i et landskap som henter inspirasjon fra viseverdenen, folkemusikk, country og ikke minst jazz. Uten unntak makter Skaansars musikk å løfte fram de sterke tekstene og om Ine Hoem synger på norsk, svensk eller engelsk, så er det en samstemmighet mellom musikk og tekst som er sjelden vare.

Spesielt spennende er det å høre samarbeidet mellom de to generasjonene Hoem og Skaansar. Det har alltid vært musikk i Edvard Hoems lyrikk og datter Ine og Jo Skaansar makter å løfte dette ytterligere fram.

Skaansar har alliert seg med 16 musikanter som blir nennsomt brukt på ymse vis til de forskjellige komposisjonene. Skaansars egen bass-stemme spiller ei sentral, men på ingen måte overskyggende rolle og spesielt pianist Espen Berg og trommeslager Andreas Evjen Håkestad er viktige bidragsytere på mange av spora.

Ine Hoem er i besittelse av ei varm og personlig stemme som ønsker deg velkommen til lyrikken som er så sentral her. Hun er allerede i stand til å fortelle historier på sitt forsiktige, men høyst distinkte vis. Det er på alle vis flott å få være med på dette vakre natt-samarbeidet mellom datter, far og ikke minst Jo Skaansar.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.