Foto: (Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene)

Vakkert fra Lillesand

Fra de «utroligste» steder dukker det opp nye navn som har noe å fare med. Vokalisten Liv Stoveland føyer seg elegant inn i den rekka.

Publisert

Liv Stoveland
Close Your Eyes
Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

Nå er det vel å ta hardt i å kalle Lillesand for et «utrolig» sted, men den vakre Sørlandsbyen er vel ikke akkurat verdens jazznavle. Når det er sagt så har Hilde Hefte og hennes Ponca Jazz Records gjort en bra innsats for å sette også denne landsdelen på jazzkartet og med Liv Stovelands debut kommer nok en bekreftelse på at det finnes mange talenter også fra den kanten av landet.

Stoveland har «alltid» sunget og har bak seg en solid musikkutdannelse med fokus på klassisk musikk fra både Agder musikkonservatorium og diplomstudie fra Norges Musikkhøgskole. Til tross for dette har Stovelands musikalske hjerte alltid ligget jazzen nær og de siste åra har hun tatt opp igjen sin store lidenskap og funnet fram til et uttrykk og til medmusikanter som passer henne som hånd i hanske.

Trompeteren Aleksander Gundersen, bassisten Ole Kristian Kvamme, gitaristen Espen Larsen, trommeslageren Arild Nyborg, pianisten Rasmus Solem og saksofonisten Øyvind Strømer er navn vi kjenner igjen fra flere andre konstellasjoner fra sør og at det spirer og gror godt får vi flere utmerkede eksempler på her.

Repertoaret har Stoveland henta stort sett fra jazzens standardskatt, men med avstikkere som Joe Hendersons originale «Recordame» (husk meg på spansk). I låter som «Close Your Eyes» – i to helt forskjellige versjoner – «Four«, «Angel Eyes» og «Come Rain or Come Shine», viser Stoveland en modenhet og trygghet på seg sjøl og materialet som vitner om en sanger som har et ekte forhold til dette. Både fraseringsmessig og rytmisk – hun har en innebygd ro som gjør at hun tør å ta seg tid og pauser – er Stoveland en skjult liten perle og stemmematerialet, diksjonen og engelskuttalen er også av meget bra kvalitet. «They All Laughed» i balladeversjon forteller mye om dette.

Liv Stoveland har vært en skatt forbeholdt de få rundt Lillesand og der om kring til nå. Det bør det absolutt bli slutt på raskest mulig.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.