Utendørs fra Sveits

Tenorsaksofonisten Michael Jaeger fra Sveits er et nytt bekjentskap som kjapt har skapt stor nysgjerrighet.

Publisert

Michael Jaeger Kerouac
Outdoors
Intakt Records/MusikkLosen

Den knapt 35 år gamle Michael Jaeger er i hjemlandet allerede et stort navn både som instrumentalist, komponist og bandleder. Bandet Kerouac har eksistert siden 2005 og framstår som en usedvanlig homogen enhet med en interaktivitet av det sjeldne slaget.

Med seg i bandet har Jaeger pianisten Vincent Membrez, trommeslageren Norbert Pfammatter og bassisten Luca Sisera. Etter navna å dømme kan de komme fra alle språkområdene i Sveits – uansett har de helt siden starten vært med å utvikle Kerouac til et kollektiv på høyt internasjonalt nivå.

Dette er bandets andre cd og Michael Jaeger står nok en gang for alle komposisjonene. Han er utvilsomt en stor melodiker og musikken beveger seg ubesværa fra vakre melodiøse landskap til ganske så frie og søkende ekskursjoner. Det betyr at dette ikke er musikk som man nødvendigvis kommer lett til, men som man ikke kan stille seg likegyldig til – her må man gi musikken 100% oppmerksomhet og oppleve noe nytt hver eneste gang.

Det skader heller ikke på noen som helst slags måte at den amerikanske altsaksofonisten Greg Osby og den tyske gitaristen Philipp Schaufelberger bidrar på flere av spora. Osby tilhører elitesjiktet over there med en rekke innspillinger under eget navn på Blue Note blant annet, og begge glir uproblematisk inn i det etablerte kollektivet Kerouac.

Michael Jaeger Kerouac med gjester har vært et udelt hyggelig og spennende bekjentskap – kompromissløs og spennende musikk fra et strøk av Europa vi hører altfor lite til og fra.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!