Foto: (Evy Andersen)

Uendelig inderlig

Kjetil Bjerkestrand er blant de viktigste bakmenn i norsk musikkliv de siste tiårene. Han egner seg avgjort i rampelyset også.

Publisert

Kjetil Bjerkestrand
Piano Poems
Kirkelig Kulturverksted/Musikkoperatørene

For mange er 54 år unge Kjetil Bjerkestrand en ganske ukjent herremann, men for de med noe over middels interesse for musikk så vet de hvilken enormt sentral rolle han bokstavelig talt har spilt fra 80-tallet og fram til i dag. Han har komponert, arrangert, produsert og spilt for og med «alle»: Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, a-ha, Morten Harket, Magne Furuholmen, Anne Grete Preus, Sissel Kyrkjebø, Dum Dum Boys, Dance with a Stranger, Bjørn Eidsvåg og TNT er bare noen av de som har vært så heldige å ha fått benytte seg av Bjerkestrands tjenester.

LES ALLE MUSIKKANMELDELSENE PÅ SIDE2

Endelig har han bestemt seg for å lage musikk under eget navn også. Tidligere har vi fått en del filmmusikk på skive og to nydelige duoplater med saksofonisten Tore Brunborg, men «Piano Poems» er altså det aller første visittkortet med kun Bjerkestrands bumerke på.

Vi får møte en pianist og tangentbehandler med en smakssans som er unik. Bortsett fra tre kjente salmer har han skrevet alt sjøl og det er flygelet i Kulturkirken Jakob som står i sentrum. I tillegg benytter også Bjerkestrand seg av sin enorme park av elektroniske tangentinstrumenter, men de er uten unntak brukt på et vis som forteller oss om en musikant som vet eksakt hvor «fint» man skal gjøre det for at ting ikke skal bli overlessa. Det blir det aldri her.

Det er en dybde og inderlighet i uttrykket til Kjetil Bjerkestrand som alle musikere og alle musikkelskere bør lære mye av. Han er der i livet sitt og karriera si at han ikke har noe som helst å bevise – han er blant oss for å gi oss av seg sjøl og gjør det med en omtanke og en type luft i uttrykket som gjør at vi får lov å «delta» på et helt spesielt vis.

Kjetil Bjerkestrand har vært og er en av de viktigste musikantene i kongeriket. Her står han endelig fram som seg sjøl også. Velkommen!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.