Tøft ved verdens ende

Norske improvisasjonsmestere åpner stadig nye dører.

Publisert

Humcrush
Rest at Worlds End
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

(SIDE2): I 2004 kom duoen Ståle Storløkken, på allehånde tangentinstrumneter , og Thomas Strønen, på trommer og elektronikk, ut med sin debut-cd, ”Humcrush”. Det var på alle vis så vellykka at duoen skifta navn til Humcrush og oppfølgeren kom to år etterpå med tittelen «Hornswoggle».

Nå har duoen lagt ut på det som på skøytespråket heter den vanskelige tredjerunden og «Rest at Worlds End» er et møte med herrene innspilt live rundt om på diverse konserter her hjemme.

I tillegg til arbeidet med Humcrush er Storløkken og Strønen usedvanlig travle spillemenn med bl.a. Supersilent, Parish, Terje Rypdal og Maria Kannegaard Trio som noen av de kreative forumene de utfolder seg i med strålende og spennende resultat.

Noe forteller meg likevel at Humcrush kanskje er det morsomste de to vet. Her opplever vi en musikalsk empati det kun er mulig å få til mellom to sjelsfrender som både er så trygge på hverandre og så kreative som disse to er.

Vi blir servert 10 låter eller skisser enten i et ganske så fritt lydlandskap eller der groovene er så tøffe og originale at det bare er Humcrush som kunne ha skapt dem. Dette er musikalske samtaler på et svært så høyt nivå som får lov til å utvikle seg akkurat så raskt eller så langsomt som de spør om. Aldri har disse samtalene vært ført tidligere og aldri vil de bli ført igjen – bare videreutvikla ved neste møte.

Humcrush er et urtøft lite kollektiv med noe helt eget på agendaen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!