Foto: (Pressefoto)

Tøft og grenseløst

John Ivar Bye er mest kjent som rockepoet. Her omgir han seg med et meget godt jazzlag.

Publisert

John Ivar Bye
Intakt
Grappa/Musikkoperatørene

Vokalisten, tekstforfatteren og komponisten John Ivar Bye huskes best for det han har gjort sammen med bandet Johns Quijote. Her treffer vi han på egen hånd og det er en herre med mangt og mye på hjertet vi kan ønske velkommen inn i et spennende grenseland.

Når bandet består av Per Husby på piano, Stig Hvalryg på bass og Roger Johansen på trommer og perkusjon, så er det vel nesten forutbestemt at musikken må ta en slags jazzretning. Byes komposisjoner beveger seg også dit, men samtidig har han en dragning mot visepop og rock a la Nick Cave og Tom Waits og folk som har likt både Lisa Ekdahl og Bo Kaspers Orkester, vil finne mye å glede seg over her.

Tekstene til Bye er skarpe hverdagsobservasjoner om både frihetslengsel, tro og hyllest og han framfører dem med en personlighet og dybde som får en til å tro på han. Dette er på ingen måte noe lettvinthetsarbeid – dette er ekte og til å bli klokere av. For å si det på en annen måte så skriver Bye tekster med lyriske kvaliteter som er sjeldne i norsk musikk.

I tillegg til kjernetrioen så er også Byes gamle våpendrager Atle Rakvåg med på baritone og gitar og Jens Petter Antonsen på trompet, Kari Svendsen på banjo og Tuva Syvertsen på vokal og fele er også gjester på enkelte spor.

Det John Ivar Bye bringer til torgs her er både ekte, annerledes og djupt personlig og musikkelskere som ikke er så opptatt av båser vil finne mye å hygge seg med her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.