Tøft og annerledes

Bak bandnavnet Offpiste Gurus skjuler to av Danmarks mest spennende musikere seg.

Publisert

Offpiste Gurus
Offpiste Gurus
Stunt Records/MusikkLosen

Saksofonisten Fredrik Lundin og vokalisten Trinelise Væring har samarbeida godt på de fleste vis i en årrekke. Med Offpiste Gurus har de tatt nok et steg til venstre eller til høyre – i alle fall et godt stykke utenfor den opptråkkede sti.

Både Lundin og Væring har vært blant nabofolkets fremste jazzmusikanter helt siden 80-tallet. Privat har de pleiet et tett forhold siden den gang, men i stor grad har de unngått hverandre i musikalske sammenhenger. Når de nå har bestemt seg for å slå sine putler sammen også på dette planet, så har de gjort det på et svært så originalt og spennende vis.

Jo visst er det en del jazz i det de foretar seg her også, men roots, blues og rock spiller en minst like viktig rolle. Tom Waits, Kaizers Orchestra og Rickie Lee Jones vil ikke overraske meg er blant inspirasjonskildene de to har både som komponister, tekstforfattere og utøvere i Offpiste Gurus-sammenheng.

Væring er i besittelse av ei tøff og utleverende stemme og tekstene ber nesten om det også – her er ikke noe pakka inn i bomull. Musikken er alt fra det tøffe og harde til det mer reflekterende og sammen med gitaristen Rune Funch, bassistene Thomas Vang og Nicolai Munch-Hansen og trommeslageren Jeppe Gram, har de to skapt et nytt og annerledes univers det er spennende og uforutsigbart å bli deltaker i.

Offpiste Gurus et band med en musikalsk beskjed som folk med åpner ører og et fritt sinn vil finne veldig mye glede i. Mange vil nok bli veldig overraska over at Fredrik Lundin og Trinelise Væring tar oss med inn i et slikt musikalsk univers, men er det ikke det som gjør musikk så spennende og utfordrende da?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!