Foto: (Karina W. Gytre)

Tøft fra vest

Trompeteren Didrik Ingvaldsen tar med den ferskeste utgava av bandet sitt Pocket Corner nye spennende steg.

Publisert

Pocket Corner
Dog & Moon
DADA/MusikkLosen

Den etterhvert 41 år gamle Didrik Ingvaldsen, med base i Stavanger, forteller oss med hver nye utgivelse han er involvert i at han er en altfor lite anerkjent musikant både her hjemme og utenlands. Om årsaken er at han er bosatt i “periferien” vet jeg ikke, men uansett er det både leit og urettferdig.

Tidligere har jeg omtalt Ingvaldsen som en trumpeter med røtter i Don Cherry og Dave Douglas. Det er heller ikke galt å ta med andre storheter som Enrico Rava og Tomasz Stanko i samme slengen. Ingvaldsen er med andre ord en musikant som tar med seg store deler av den moderne jazztradisjonen – både det melodiske, tilnærma straighte til mer åpne og frie landskap.

Pocket Corner består nå av trommeslager Ståle Birkeland, altsaksofonist Glenn Brun Henriksen, bassist Mikaell Olsson og gitarist Vidar Schanche. For de aller fleste er dette relativt ubeskrevne blad, også med base i oljehovedstaden så vidt jeg har skjønt, som veldig kjapt forteller oss at både individuelt og kollektivt så holder de meget solid klasse.

Musikken er på ingen måte slik at det er én solist pluss komp som er i aksjon: Her går ofte solopartier samtidig og samtlige fem må av den grunn være utstyrt med solide lyttegenskaper.

All musikk og alle arrangement står Ingvaldsen ansvarlig for og han framstår nå som den mest spennende og originale Didrik Ingvaldsen jeg noensinne har hørt. Her har vi med en søkende og kompromissløs musikant å gjøre som stadig tar nye steg.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!