The American Way

Haakon Graf har vært en kjent skikkelse i norsk musikkliv siden 70-tallet. Nå bor han i USA og musikken hans bærer preg av det.

Publisert

Haakon Graf
License to Chill
Nordic Records/Musikkoperatørene

Tangentmannen Haakon Graf markerte seg kraftig for et stort publikum her hjemme med rock-funk-fusion-bandet Ruphus på første halvdel av 70-tallet. Seinere blei det samarbeid i et mer jazzrock-prega landskap sammen med Jon Eberson i band som Moose Loose og Blow Out. Seinere blei han også ”plukka opp” av Jon Christensen og Jan Garbarek. Graf har med andre ord vært en viktig medspiller med noen av de ypperste fedrelandet har fostra.

Etter hvert har Graf i stadig større grad stått på egne bein med sitt eget prosjekt Grafitti og jobba med internasjonale storheter innen jazz, fusion og rock. Det siste tiåret har han stort sett oppholdt seg og jobba i Los Angeles og basert på hans første cd på 15 år, så er han vel så på musikalsk hjemmebane som vel tenkelig.

Graf behersker både akustisk piano og alle slags elektriske utgaver av tangentinstrumenter og når han nå har gått videre inn i sin fusionverden så vet han å bruke sitt arsenal av horn på best mulig måte. Graf har vært på besøk både i Brasil og Cuba og begge avstikkerne gir seg utslag i den livsbejaende musikken hans. Den er både melodisk og ikke minst rytmisk sterk og med Walfredo Reyes Jr. på trommer og perkusjon og elbassisten Chris Stefanetti som meget kompetente medspillere, så blir dette et hyggelig gjenhør med Haakon Graf og musikken hans.

Det aller meste foregår i ganske så heftige tempi og fingerferdighetene til de involverte er det ikke noe å si på. Liker man fusion og jazzrock så er ”Licence to Chill” absolutt noe å glede seg til sjøl om det kan bli noe ensformig i lengden.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.