Strålende jubileum

Det unike kollektivet Supersilent har eksistert i 10 år og bedre måte å markere det på enn å gi ut «8» og fortsatt holde seg unna øvelser, finnes knapt.

Publisert

Supersilent

8

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

På coveret finnes ikke navnene til innbyggerne i Supersilent. Det er for å understreke den kollektive innfallsvinkelen de alltid har hatt og fortsatt har til det å skape musikk. Ellers er det for så vidt ikke hemmelig at bandet består av fire glitrende individualister som her på ingen måte visker ut sine særegenheter, men legger de i potten for at totaliteten skal blir så original, unik og spennende som mulig.

Helt fra starten i 1997 har Supersilent bestått av trompeteren, stemmekunstneren, elektronikeren og her også trommeslageren Arve Henriksen, gitaristen og lydvirus-fremkaller Helge Sten, tangentmann og synthmagiker Ståle Storløkken og trommeslager Jarle Vespestad. Bandet kom til ved at det tidligere Motorpsycho-medlemmet Sten tok kontakt med de tre andre, som til sammen utgjorde bandet Veslefrekk, og de fire frilynte herrene fant raskt ut at de hadde mye å snakke om.

I løpet av sine hundrevis av konserter i de fleste verdenshjørner og med åtte CD-utgivelser, har Supersilent enda ikke øvd sammen som band – de møtes kun for å spille konserter eller spille inn musikk. Det har det i 10 år blitt noe helt spesielt ut av og «8» forteller oss at dette er et kollektiv som ikke har planer om å stivne.

Det er heldigvis vanskelig eller umulig å sette merkelapp på Supersilent. De åtte spora her har ikke navn – de er på et vis tilstandsrapporter fra laboratoriet som denne gangen også er Athletic Sound i Halden. De godt og vel 68 minuttene her er henta ut fra cirka 5 timer som blei spilt inn i løpet av 5 dager.

Her får vi unike samtaler med spor av rock, electronica, jazz og annen kontemporær musikk og fortsatt er det ingenting på denne jord som likner på Supersilent. Kollektivets musikk har aldri egna for søndagsmiddag med svigermor – hvis du da ikke vil ha henne ut av dørene fortere enn svint – men er av det slaget der dører åpner seg og nye stemmer bidrar til ny spenning.

Supersilent er like friske og ustoppelige i dag som i 1997. Måtte de ta minst 10 nye år i den originale saks tjeneste.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.