Storytelleren

Hilde Louise Asbjørnsen har det meste på plass – nå mer enn noen gang.

Publisert

Hilde Louise Asbjørnsen
Divin’ at the Oceansound
Sweet Morning Records/Grappa/Musikkoperatørene

Det er noen få av oss som liksom kan gjøre det meste – og lykkes med det. Jo Nesbø er en slik type, Hilde Louise Asbjørnsen er en annen. Nå er jeg ganske sikker på at Asbjørnsen, foreløpig i alle fall, ikke har skrevet krimromaner eller blitt juniornorgesmester i fotball, men for meg holder det lenge at hun er en sangerinne, skuespiller, låtskriver, kabaretartist, humorist og tekstforfatter av Guds nåde.

Her treffer vi henne med sin sjette cd og i mine ører framstår hun her som bedre enn noen gang. Bortsett fra hyllesten av Monica Zetterlund, med nynorske oversettelser av Zetterlunds låter skrevet av Edvard Hoem, så har Sykkylvens store datter stått bak alt av tekst og melodi og også på det området er kvaliteten meget høy.

På “Divin’ at the Oceansound” har vinneren av NRKs dirigentkonkurranse “Maestro” (sjølsagt vant hun) tatt for seg et knippe av sine egne favorittlåter og tatt dem med seg til Oceansound Recordings på Giske på Sunnmøre. Der inviterte hun publikum til gards og til sammen har det blitt ei liveskive hun har all mulig grunn til å være stolt av.

Sammen med et nedstrippa band bestående av bassist Jens Fossum, gitarist Svein Erik Martinsen Ånestad og pianist og trekkspiller Anders Aarum, tar Asbjørnsen oss med på ei herlig og avslappa reise. Der jeg ved noen anledninger tidligere har funnet Asbjørnsen noe affektert i stemmebruken, har hun nå plukket av seg dette fullstendig og framstår så moden og trygg som vel mulig. Som vi veit fra før så skriver hun flotte historier, i enkelte tilfeller i standardlåtklasse, og hun gjør det på et mer enn propert engelsk både skriftlig og vokalt. Når hun så har fått med seg en strålende trio både ensemblemessig og solistisk, så har dette blitt nok et særdeles hyggelig møte med storytelleren, som det vel heter på ny norsk, Hilde Louise Asbjørnsen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!