Spennende ny stemme

I 25 år gamle Live Foyn Friis har vi fått ei ny stemme som har mye å melde allerede nå.

Publisert

Foyn Trio!
Joy Visible
Finito Bacalao Records/Musikkoperatørene

Opprinnelig fra Asker, men med studier bak seg både i Tromsø, Århus, København og Stockholm framstår unge Foyn Friis som en moden og original vokalist, tekstforfatter, komponist og bandleder med noe helt eget. Det er ikke noe dårlig utgangspunkt for ei karriere som skal vare i mange, mange tiår.

I tillegg til å synge med ei vakker, sterk stemme med nydelig diksjon, så benytter Foyn Friis seg også av ymse effekter som loop slik at hun synger ”flerstemt”. Med seg i kjernetroppene har hun to danske musikanter: Alex Jønsson på gitar og bakgrunnsvokal og Jens Mikkel Madsen på bass, piano og bakgrunnsvokal. Lydbildet er krydra med perkusjon, eufonium, cello, saksofon, trompet, trombone og ekstra stemmer på noen av spora. Til sammen skaper de et lydbilde som er originalt og som befinner seg i flere grenseland – med klare impulser spesielt fra jazz, improvisert musikk og pop.

Live Foyn Friis har skrevet all musikk og alle tekster og når jeg sliter med å finne noen helt spesielle referanser så er det utelukkende positivt for Foyn Friis og bandets uttrykk. Hennes to danske venner er dyktige instrumentalister som tydeligvis befinner seg vel i hennes selskap.

Foyn Trio! har allerede fått vist seg fram på en rekke festivaler i både inn- og utland. Med dette nye visittkortet burde enda flere dører åpne seg for Live Foyn Friis og Foyn Trio! Her har vi mye å glede oss til i åra som kommer.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.