Foto: HANS KLAUS TECHT (EPA)

Søvndyssende fra Knopfler

Mark Knopfler har mye talent, men vi skulle ønske han kunne skrive noen låter snart.

Publisert

Mark Knopfler
Get Lucky
Mercury

Det er ingen tvil om at stemmen til Mark Knopfler er som å høre en snill bestefar ringe på telefonen for å fortelle deg at han savner deg. Det er velkomment og noe du kjenner nede i hjerterota.

Det er heller ingen tvil om at Knopfler med Dire Straits har stått for noen av tidenes beste rockelåter, eller for den sakens skyld at hans soloalbum har vært gode bekjentskaper.

Denne gangen er det likevel slik at selv om stemmen er den samme, og gitarspillingen fortsatt så god som du forventer så mangler de virkelig gode låtene. Dette er den type album du kan sette på og så helt glemme at du satte på. Ikke at det nødvendigvis er så virkelig ille. Bakgrunnsmusikk er også musikk.

Men det burde ikke vært for mye for langt at en eller annen sang kunne hatt noen tekstlinjer du sang med på, et refreng eller for den sakens skyld «et eller annet.» Dette albumet har 11 sanger du har glemt like fort som du har hørt dem, og det er ikke bra for noen som har såpass mye talent som Mark Knopfler. Vi ga hans forrige album en firer, men der var det faktisk et par-tre låter som virkelig satt igjen i hodet.

Det nærmeste Mark kommer denne gangen er «Cleaning my Gun,» som er en god låt som burde vært normalen og ikke unntaket.

Dette er dessverre like uengasjerende som Knopfler var på «All the Roadrunning» og det er dumt. Mark kan så mye bedre.

Likevel: Er du fan og ønsker noe lett, enkelt og greit så kan det hende du kan gjøre dårligere investeringer enn denne platen. Bare ikke forvent deg alt for mye.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!