Som far så sønn

Ja da, Erik Wesseltoft er Bugges far og ja da – Bugge er med faren på de fleste spora her.

Publisert

Erik Wesseltoft
To Someone I Knew
Normann Records/Musikkoperatørene

Gitaristen og komponisten Erik Wesseltoft er en voksen herre og begynner å nærme seg 70. Likevel er veteranen som har spilt ei beskjeden, men viktig rolle i norsk jazz og teatermusikk-liv fortsatt i full vigør. I 2004 kom hans første cd, “Con Amore”, og da, som nå, er hans verdensberømte sønn, Jens Christian Bugge Wesseltoft, med på hovedsakelig elpiano, men også på flygel.

Far Erik hører hjemme i et uttrykk som har sitt fundament i bebop og tilliggende herligheter. Her har han skrevet alle de sju låtene – en sammen med Svend Undseth og alle har et solid tradisjonspreg ved seg. Den mangelfulle informasjonen på coveret forteller oss ingenting om hvor og når innspillingene er gjort, men noe har i alle fall ligget på boks ei stund – på tittelsporet spiller nemlig Harald Gill Johnsen bass og han forlot tida i 2011. Akkurat den låta blir også et hyggelig gjenhør med altsaksofonlegenden Carl Magnus Neumann – du verden så mye stor musikk vi aldri har fått hørt fra den mannen!

I de forskjellige konstellasjonene her får vi stifte bekjentskap med nye generasjoner, blant andre bassisten Roger Arntzen, pianisten Michael Bloch, trompeteren Roy Nikolaisen og altsaksofonisten Frode Nymo. Fra Club 7-epoken treffer vi igjen trommeslageren Kjell Fostvedt, tenorsaksofonisten Knut Riisnæs og tangentmannen og elbassisten Svend Undseth. Trommeslageren Leif Oddvar Osen har vært en fast våpendrager for Wesseltoft i en årrekke, både når det gjelder jazz- og teaterjobbing.

Aller mest interessant er det likevel å høre samarbeidet mellom far og sønn. I utgangspunktet er dette musikk som ligger et stykke bortenfor Bugges komfortsone, men som den mesteren han er så er han solid på plass også her. Det swinger lett og ubesværa av de ikke alt for minneverdige låtene.

I mine ører blir dette mer sjarmerende og hyggelig enn døråpnende. Lydkvaliteten er også så som så og skrivefeilene florerer på coveret samt at en del opplysninger ikke finnes i det hele tatt. Uansett så har det blitt et hyggelig gjenhør med Erik Wesseltoft, som bekrefter at han er en dyktig gitarist, og mange av hans følgesvenner gjennom flere generasjoner.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.