Foto: EMI (Pressebilde)

Rockemonster på Viagra

Drømmeplate fra gamlegutta i DumDum Boys.

Publisert

DumDum Boys
Tidsmaskin
Oh Yeah!/ EMI

(SIDE2): Til tross for at de av mange regnes som Norges største rockeband de siste 20 årene, og fortsatt er aktive, har ikke DumDum-gutta skjemt oss bort med hyppige plateutgivelser de siste årene.

Våknet fra dvalen i 2006
Siden perlen «Ludium» i 1994 har de «Sus» fra 1996, «Totem» (1998) og «Gravitasjon» (2006) på CV-en.

«Sus» og «Totem» sto, til tross for noen godbiter, lenge som et litt trist og umotivert farvel fra en sliten rockekjempe, mens Gravitasjon for mange var beviset på at DumDum Boys fortsatt var motivert til å forsvare rocketronen.

Til tross for at autopiloten fra «Totem» definitivt var borte på «Gravitasjon», satt man likevel på flere av sporene med et ønske at de burde slippe seg enda litt mer løs.

Lystig singelfølges av mørkere rock
På «Tidsmaskin» er ønsket oppfylt og kravene innfridd. Dette er deilig rufsete, tung, mørk og velklingende rock.

Mange har nok allerede fått med seg singelen «Snø på Mars» (se videoen under) som er signert ordsmed Kjartan Kristiansen.

Den er kanskje platens mest lystige melodiøst, og i bakgrunnen hører man klassisk DumDum-komp. Dette kommer enda tydeligere fram på de øvrige 10 sporene, som i langt større grad har et klassisk godt DumDum-preg. Bandet er best når de sparker litt hardere enn andre norske storheter som deLillos og CC Cowboys.

Fornøyde med tilværelsen
«Kannibal» er et av sporene som er langt mørkere, og som nesten kan minne om det gutta gjorde på slutten av 80-tallet.

En av tingene som gjør DumDum Boys, er Prepples stemme. Den varierer fra en sår historieforteller til villskap som gjør at man driter i naboen og spiller demonene ut av stereoanlegget. På «Tidsmaskin» får man hele Prepple-spekteret.

Som på tidligere plater er låtene signert nevnte Kristiansen og Aslak Dørum.

Tekstene er såre, røffe med romantiske undertoner, definitivt slik vi liker dem. Med tanke på bandets åpenhet om sine personlige utfordringer blir man nysgjerrig på om de beskriver en fortid eller nåtid i den grad tekstene har personlige referanser. Uansett svaret på det, løfter de DumDum Boys opp til et høyt nivå.

Selv om tittelsporet er «Tidsmaskin» får man ikke noe inntrykk av at gutta ønsker seg 20 år tilbake i tid. Til tross for at det er et relativt mørkt materiale, får man et inntrykk av Prepple, Kjartan, Aslak og Sola er rimelig fornøyd med tilværelsen, og benytter dette som en anledning til å invitere sultne fans på en fest der de legger all sin energi i å servere god klassisk røff rock. Heldigvis er den foreviget på plate.

Derimot er det stor sjanse for at de klarer å hente fansens entusiasme fra den tiden tilbake med dette albumet.

Dette er en skive som gir deg lysten tilbake til å kjøpe en fysisk CD, kjøpe noen pils og gå og hilse på gamle venner.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.