Pyro-show med Waters

Lyden av Roger Waters i bad var den beste starten Norwegian Wood kunne ha ønsket seg.

Publisert

(FROGNERBADET/side2: ) Det var en liten begivenhet som ble utsolgt på rekordtid da det ble klart at Roger Waters ville åpne årets Norwegian Wood på sin «Dark Side of the Moon Live Tour».

Pyro-Waters
Onsdag kveld satte veteranen fyr på Frognerbadet (og nesten på Side2s fotograf) med sitt pyroshow og fete lyd. Waters alene er ikke Pink Floyd i effektbruk, men lys, flammer og oppblåsbare figurer som en romfarer er fremdeles en del av menyen.

Det var mange både nye og gamle Pink Floyd-skjorter (1988) å spotte blant publikum som likevel viste seg – kan man si – overraskende ungt. Et bevis på at Waters og Pink Floyds musikk holder seg stor og mektig selv om mange nok hadde kommet for konsertens andre del – Dark Side of the Moon fremført i sin helhet.

Gåsehud
Fremførelsen av «Mother» ga gåsehud og skapte et velvillig brøl fra gresslettene, «Set The Control For The Heart Of The Sun» satt som støpt og «Shine Your Crazy Diamond» ga kick i rockefoten, men det var ikke før «Perfect Sense» at stemningen føk til regelrett til himmels og allsangen rivaliserte lydbildet på scenen.

Waters selv var i godlune og småpratet med publikum mellom sangene – deriblant ga han hele forhistorien til den vakre «Leaving Beirut», men holdt kanskje klokelig kjeft om opphavet til den snurrige «Sheep» – en låt som begynner med – ja riktig, ekte breking.

FØLG OSS PÅ NW:Bli med i badet

Lydperfeksjonist
Roger Waters er en lydperfeksjonist av de sjeldne. Han sørget da også for en av de beste lydopplevelsene på Norwegian Wood noensinne, noe som ifølge NRK.no skal ha gått utover en tekniker under lydsjekken.

Og så kom «Dark Side of the Moon» – konseptalbumet fra 1973 som omhandler gleder og sorger som kan drive en vanlig person til vanvidd. Av de fleste regnet som noe av det ypperste innen progrock. Med sine mange unike lyder og stemninger gjenga Roger Waters og hans ti manns store band det hele tett opptil originalen med høydepunkt som «Money».

Skrek seg hese
Sjelden har undertegnede opplevd en så helhetlig og variert konsert som den Roger Waters leverte torsdag kveld. Når så «Another Brick In The Wall» og «Bring The Boys Back Home» lyder ut av høytalerne skriker folk seg hese.

8000 mennesker tar ikke feil.

Side2/TV 2 Nettavisen følger Norwegian Wood frem til og med søndag.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!