Pater familias

Det er mye mer enn slakt som har kommet fra Hamar. Antonsen-brødrene har for eksempel gitt oss en rekke musikalske hyggestunder og er strålende ambassadører for Mjøs-byen. Her forteller far i huset hvor de kommer fra.

Publisert

Antonsen Big Band

Antonsen Big Band

Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

Du trenger ikke å ha fulgt så godt med i norsk musikk de seineste tiårene for å ha fått med deg brødrene Jens Petter, Ole Edvard og Tom Erik Antonsens bravader. Den første og siste, på henholdsvis trompet og bass, har vært blant landets mest anvendelige bruksmusikere og kvaliteten på det de har hatt å bringe til torgs, har alltid vært av det slaget at de konstant har vært svært ettertrakta. Når det gjelder Ole Edvard så snakker vi om en på verdensbasis meget vel ansett trompetsolist som også kan veldig mye mer enn det klassiske repertoaret. Hans enorme pop-suksess med ”Tour de Force” for noen år siden fortalte oss alt om det.

For musikkfolket på og rundt Hamar kom det sikkert ikke som noen stor overraskelse at det skulle bli musikanter av de tre brødrene. Far Odd R. Antonsen har ”alltid” vært ei musikalsk ildsjel det være seg som pedagog, storbandleder, med symfonisk orkester eller som solist på saksofon og klarinett. Med ”Antonsen Big Band” har han fått oppfylt nok en drøm – en drøm det swinger kraftig av.

For rundt 10 år siden begynte han å leke med ideen om å lage en CD med noen av de beste artistene han hadde jobba med. Odd R. tok kontakt – og sjølsagt var det ikke nei i noens munn. Likevel: Derfra til å få navn som vokalisten Odd René Andersen, rapperne i Paperboys, den svenske klarinettisten Putte Wickman, vokalistene Yngvar Numme, Grethe Kausland og Göran Fristorp, saksofonisten Petter Wettre og trombonisten Frode Thingnæs i studio sammen med et heftig storband, var nok ingen enkel jobb.

Jens Petter tok ansvaret for å sette sammen ”bandet” – her er det mange som spiller flere stemmer – og med fasit i hånd og høytalere, skal han ha all mulig takk for det. I tillegg til de nevnte solistene er sjølsagt også Ole Edvard på plass med både flügelhorn og kornett i to standardlåter – to flotte bevis på at han også er en mer enn dugande jazzsolist.

CD-en er en fin miks av en rekke sjangre som forteller oss hvilken allsidig musikkanskuelse Odd R. Antonsen er i besittelse av. Rhythm ’n blues, funk, latin og aller mest straight jazz er innholdet på denne menyen og blant mange høydepunkter er Putte Wickmans aller siste studioinnspilling før han la ned klarinetten for godt – ”Sang til et sovende barn” – og Grethe Kauslands sterke og inderlige ”Here’s to Life”.

«Antonsen Big Band» har blitt en strålende hyllest til mange av Odd R. Antonsens musikalske venner – og ikke minst en mektig hyllest til en av musikk-Norges virkelige hverdagshelter.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!