Foto: (Fartein Rudjord/Oslo Ess)

Paaaarty!!!

Men kan Oslo Ess fylle skoene til Jokke og Raga?

Publisert

Oslo Ess
Uleste bøker og utgåtte sko
Råtass Records / Indie Distribution

Med medlemmer fra Silver, Upstrokes og All Friday er Oslo Ess allerede merket som flinkisband, ikke minst på grunn av flere forrykende konserter i 2010. Bandet er tross alt et par år gammelt, og det er ikke fritt for at forventningene til platedebuten er høye.

Som du kanskje allerede vet låner Oslo Ess et øre til 90-tallets solvarme californiapunk, men det er likevel noe helnorsk over «Uleste bøker og utgåtte sko». Det dunster deilig av post Jokke og Raga, og selv skaflørten «Dette kan ikke gå godt» får sitt norsk rock-stempel.

Og da tenker vi ikke bare på vokalist Åsmun Landes tekster om kjærligheten, livet, dritt, verden og Oslo. Vi tenker også på lyden av stemmen hans, den herlige innbydende og sjarmerende partyrocken som bare krever at du lærer deg tekstene og gauler for full hals:

For det blikket var så hot

Og det skjørtet var så kort

Det var nesten ingenting der

Bare akkurat nok

... vil oslofolket høre mer enn en gang på sommerens bygårdsfester

«Uleste bøker og utgåtte sko» er upretensiøs, inkluderende og liketil. Samtidig er det driftige talenter som viser hva de er gode for. Foruten Lande er det jo nærliggende å trekke frem det forrykende gitarspillet til Peter Larsson, men verken bassist eller trommis er glemt.

På melodisiden savner jeg en virkelig killer. «Det kan ikke gå godt», «Helt fram til nå» og «Klin Gæern» er gode kandidater, men jeg klarer ikke helt å fri meg fra inntrykket om at introene på «Hold deg våken» og «Alt jeg trenger» like gjerne kunne vært vignetten til et fredagsshow på TV 2.

Uansett. Oslo Ess rocker, og «Uleste bøker og utgåtte sko» er utvilsomt sommerens norske partyplate.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.