På egne veier

Dette er det andre CD-møtet med det sjangerfrie og uhyre originale bandet Huntsville. Nå kan de være på vei mot verdensherredømme.

Publisert

Huntsville
Eco, Arches & Eras
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

De som trodde de hadde båssatt Ivar Grydeland og Ingar Zach som frijazzere og kun det, vil få seg nok en overraskelse med «Eco, Arches & Eras». Sammen med Tonny Kluften har de fortsatt vandringen langs veier de har gravd fram selv, men som har sine røtter i både country, elektronika og selvsagt jazz.

For to år siden kom trioen med debuten «For the Middle Class» og gitarist, banjoist og ymse annet, Ivar Grydeland, bassist og diverse andre instrumenter, Tonny Kluften, og perkusjonist og masse annet, Ingar Zach, var på vei til et sted de færreste ville tro at de hadde et forhold til. Årsaken til overraskelsen var at spesielt Grydeland og Zach siden 2000 har stått i spissen for, både som «direktører» og utøvere, frijazzselskapet Sofa, mens de med Huntsville framsto i ei mye mer melodisk og groovene gate.

Musikken til Huntsville, som blant annet har turnert mye på den andre sida av Atlanterhavet, har blitt beskrevet som alt fra abstrakt drone americana til hypnotisk country yoga. Skjønner? Det er kanskje ikke så lett, men slik de framstår på denne doble utgaven av seg selv – med vokalunikumet Sidsel Endresen som gjest på del en og gitarist Nels Cline og perkusjonist Glenn Kotche fra rockebandet Wilco på del to – så er det et uhyre spennende lite kollektiv i de fleste grenseland. Gutta fra Wilco kjente Huntsville fra før og gikk på scenen under fjorårets Kongsbergfestival etter en konsert med Wilco. Liveopptakene med de fem har blitt framifrå!

Dette bandet låter ikke i nærheten av noe annet dine ører eller andre sanseapparat har blitt utsatt for. Det er groovene, det er tøft, det er melodisk, det er søkende – det er med andre ord uroriginalt.

Side2 vil bli bedre - bli med på vår leserundersøkelse her

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!