Opsvik goes Sabbath

Da bassisten Eivind Opsvik forlot Norge til fordel for New York for rundt 10 år siden, så var det primært for å bli en enda bedre jazzmusiker. Han glemte likevel aldri Black Sabbath.

Publisert

Rocket Engine

What Is This That Stands Before Me?

Loyal Label/MusikkLosen

Som tenåring hjemme i Oslo fikk Eivind Opsvik låne Black Sabbaths «Master of Reality» på vinyl av en slektning. Det gjorde tydeligvis et uutslettelig inntrykk og sammen med bandet Rocket Engine har Opsvik og noen av New Yorks hippeste, yngre jazzmusikere og indie rockere virkelig laga versjoner av noen av Black Sabbaths låter som Ozzy Osbourne & Co nok delvis vil nikke anerkjennende til og delvis lure fælt på.

Opsvik har i løpet av de seineste åra virkelig etablert seg i det hardeste jazzmiljøet på jord, nemlig i The Big Apple. Der jobber han og spiller inn CD-er med stjerner som gitaristen Bill Frisell og trommeslageren Paul Motian, men i aller størst grad treffer vi han sammen med en rekke samtidige herrer på vei opp. Om det er som sidemann eller som leder har Eivind Opsvik både som bassist og komponist fortalt oss at han er ei stemme å følge i tiåra som kommer.

Sammen med trompeteren, vokalisten og synthmannen Eric Biondo, trommeslageren og organisten Jeff Davis, organisten Kris Davis, trombonisten Ben Gerstein, gitaristene Jonathan Goldberger og Aaron Jennings og vokalisten, trommeslageren og tangentmannen Mike Pride har Opsvik, som her også spiller lap steel gitar, trommer, theremin og orgel, laga noen heidundrende og ikke minst uroriginale versjoner av følgende Black Sabbath-låter: «Black Sabbtah», «Paranoid», «Planet Caravan», «Lord Of This World», «Never Say Die», «Sweet Leaf» og «Into The Void».

For de som holder seg orientert rundt undergrunnsband i New York vil de nok kanskje kjenne igjen Dynamite Club, Antibalas, Opsvik & Jennings, The Monkees, Fat Mama, Beyondo og The UP og de involverte her hører hjemme i ett eller flere av disse. Her har de altså kommet sammen for å hylle noen av sine ungdomshelter og ikke minst for å ha det morsomt.

Det er åpenbart at de involverte ikke er så opptatt av musikalske sjangre. De har delvis sine røtter i jazz, men rock har også betydd mye for de fleste her. Derfor har det blitt ei himmelsk blanding ut av det og det blir antyda at dette er et slags møte mellom frijazzguru Albert Ayler og Ozzy Osbourne. Greier du å forestille deg hvordan det låter, så er du ikke så langt unna resultatet av «What Is This That Stands Before Me».

Dette er tøft og heftig, det er til tider ganske så ute og det er ustoppelig originalt. Eivind Opsvik viser oss nok en gang at han er besittelse av noe helt eget og denne gangen overrasker han kanskje mer enn noen gang.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.