Foto: (Kristin Støylen)

Nytt høydepunkt

Hilde Louise Asbjørnsen har det meste – nå også på dialekt.

Publisert

Hilde Louise Asbjørnsen
Månesjuk
Grappa/Musikkoperatørene

Vokalisten, låtskriveren, komponisten og bandlederen Hilde Louise Asbjørnsen er utstyrt med uforskamma mange og gode kvaliteter. Det har hun bevist på sine fem første cd-er og på utallige sceneshow – ofte sammen med Lene Kongsvik Johansen i duoen Asbjørnsen & Joh.

Denne gangen har hun tatt turen til New York og i løpet av en intens periode har hun unnfanga 10 nye sanger. Hjemme i Norge har hun altså skrevet på engelsk, mens hun i tjukkeste SoHo fant det naturlig å skrive på sunnmørsk. Kanskje noe med at motsetninger tiltrekker hverandre – ikkje veit ej!

Asbjørnsen er på sitt beste en lyriker som har mye å melde og hun skriver enkle, passende låter som hele tida løfter fram tekstene. Når så pianist og tangentmaestro Anders Aarum står for produksjonen, så blir dette ei totalpakke som Asbjørnsen kan være mektig stolt av. I det fine bandet sitt har hun ellers med seg trommeslager og perkusjonist Klaus Robert Blomvik, bassist Jens Fossum og gitarist Svein Erik Martinsen Ånestad og på gjestelista står blant andre Atle Nymo med nydelig klarinettspill.

Her får vi elementer fra både pop, rock og ikke minst jazz og Asbjørnsen tar også fortsatt mye med seg fra “teater-scena”. Fra tid til annen kan det føre til en viss affekterthet i uttrykket hennes, men i stor grad skriver jeg det på kontoen at det er Hilde Louise Asbjørnsen som er akkurat slik.

Gjer det igjen synger Asbjørnsen i en særdeles sensuell og forførende tekst. Vi istemmer gjerne – gjer det igjen!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!