Nydelige kvelder i Praha

Vokalisten har fått sin store drøm oppfylt: Hun har laget et balladealbum med sine favorittmusikere, sin favorittarrangør og et strålende symfoniorkester.

Publisert

Hilde Hefte
An Evening in Prague
Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

Siden Hilde Hefte slo gjennom med et brak i 1999 med ”’Round Chet’s Midnight” har hun gjennom sine tre oppfølgere fortalt oss at hun har musikalske idealer som handler om skjønnhet, varme og empati.

CD nummer fem i rekka, det aller mest ambisiøse av dem alle, er på alle vis med på å bekrefte det. De samme idealene blir dyrka videre og bedre assistanse enn arrangementene til en annen musikalsk lyriker av internasjonal høy klasse, Egil Kapstad, er det nesten ikke mulig å få. Kapstad tar som alltid i bruk forsiktige virkemidler i sin søken etter å kle musikken og tekstene, og akkurat derfor lykkes han noe så voldsomt nok en gang.

Repertoaret med kjente låter som ”Close Enough for Love”, ”Tenderly” og ”If You Could See Me Now” pluss overraskelser som Paul Simons ”I Do It for Your Love”, passer Hefte og hennes måte å uttrykke seg på bortimot perfekt. Med sin sjarmerende bitte lille sørlandske aksent, for meg gir det henne bare en ekstra porsjon personlighet, og hennes ro og tålmodighet i måten å tolke materialet på, blir dette en liten time med musikalsk varme og ekthet som kan komme til å gjøre mange sure og kalde årstider kortere og lunere.

Bandet hennes, som har vært med henne nesten fra starten i 1999, med Bjørn Alterhaug på bass, Kapstad på piano, Nisse Sandsröm på tenorsaksofon og Eyvind Wahlen på trommer er denne typen musikk fra det innerste i hver enkelt av de fire. Når så The City of Prague Philharmonic Orchestra under ledelse av Mario Klemens også har skjønt absolutt alt om hva og hvor Egil Kapstad og ikke minst Hilde Hefte ønska seg, så er det bare å kose seg i uker, måneder og år framover.

Les flere anmeldelser!