Ny spenning

Magic Pocket består av noen av landets aller mest lovende jazzmusikanter. Med selveste Morten Qvenild som spesiell gjest, legges derfor lista høyt.

Publisert

Magic Pocket & Morten Qvenild
The Katabic Wind
Bolage/Musikkoperatørene

Magic Pocket blei unnfanga på jazzlinja i Trondheim i 2002. Tubaisten Daniel Herskedal, trombonisten Erik Johannessen, trommeslageren Erik Nylander og trompeteren Hayden Powell satte sammen et kollektiv med mildt sagt sjelden besetning – Magic Pocket blei raskt et minibrassband med ei helt egen stemme.

Etter ganske så stor aktivitet de første åra, la Magic Pocket seg sjøl på is for ei stund og de involverte var – og er – aktive i band som Jaga Jazzist, Ola Kvernberg Trio, Trondheim Jazz Orchestra, Listen! og Kobert. Uten unntak er de nevnte også band med stor integritet som har oppnådd behagelig med suksess.

For et par år siden gjenoppstod Magic Pocket etter å ha fått et stort stipend knytta til et samarbeid med Trondheim Jazz Orchestra under Moldejazz i fjor. Det skulle vise seg at de kreative genene, empatien og kjemien fortsatt var på plass og ”The Katabic Wind” har blitt en slags forlengelse og fornyelse av den nye starten og det er også bandets debut-cd.

Magic Pocket befinner seg i sine egne grenseland der de henter impulser fra både rock, verdensmusikk, samtidsmusikk og ikke minst jazz må vite. Med et slikt utgangspunkt kan man nesten ikke finne noen bedre samarbeidspartner enn tangentvirtuosen og den ustoppelig kreative Morten Qvenild som mange vil kjenne igjen fra In The Country, Jaga Jazist, National Bank og som det magiske orkesteret til Susanna.

Alle bidrar på komponistsida undervis og den analoge innpillinga gjort i Athletic Sound i Halden i løpet av to aprildager i fjor kler Magic Pocket utmerket.

Noe er åpent og søkende, noe er straight rytmisk og melodisk – uansett gir Magic Pocket og Morten Qvenild musikken ny spenning. Lydcollagene likner ikke på noe du har hørt før og dette er musikk du ikke kan stille deg likegyldig til. Ikke alle låtene snakker like mye til meg, men uansett er dette en ”debut” å glede seg mye og lenge over.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.