Nordisk råd

Multikunstner og pianist har etablert et usedvanlig fruktbart samarbeid.

Publisert

Sissel Vera Pettersen/Nikolaj Hess
A Word
Calibrated/VME

Sissel Vera Pettersen, født og oppvokst på Ekne i Nord-Trøndelag, har rukket veldig mye i løpet av sine 32 år. Etter at studiene på jazzlinja i Trondheim var ferdig unnagjort i 2000, satte Pettersen kursen for København for videre studier og der har hun like godt blitt værende. Vokalist, treblåser, skuespiller, billedkunstner – alt dette og mere til er redskap for Pettersens voldsomme uttrykksregister.

Det er tydelig at hun har funnet fram i Danmark og at Danmark har funnet fram til henne. Dette er nemlig det andre glitrende eksemplet på samarbeid med pianisten – og mye mer – Nikolaj Hess og utviklinga siden «By This River» i 2006 er veldig spennende å følge.

Debuten var flott på alle slags vis med kjente pop-, rock- og jazzlåter som utskytingsrampe, mens de to har gått i ei helt annen retning denne gangen.

Her har de to skrevet det meste av musikken sjøl, mens de tre låtene der det er tekster er henta fra Carl Martin Faurby, Rainer Maria Rilke og en av Pettersen. Ellers er det ordløs vokal der Pettersen viser fram et enormt register og der de to benytter seg av studioets enorme muligheter på et svært så smakfullt og originalt vis.

Siden musikken er spilt inn i Bach Studio i Kongens by er det vel bare rett og rimelig at at den eneste «standardlåta» som er med her er J.S. Bachs ”Suite no.3”. Hvis noen tror den blir spilt slik sjefen skrev den ned, så tar de feil – her blir det sjølsagt tatt friheter, men det er gjort med den største respekt.

Noen ganger underveis her går tankene til den fantastiske duoen Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft forlysta oss med for mange år siden. Sissel Vera Pettersen og Nikolaj Hess har mange av de samme idealene, men de gjør ting veldig på sitt eget vis.

Sjøl om Sissel Vera Pettersen sikkert stortrives der sør så er det absolutt ingen grunn til at norske klubb- og festivalarrangører glemmer henne. Der hun og Nikolaj Hess befinner seg nå er nemlig på et svært originalt og spennende sted.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!