Noe helt eget

Stavangers store datter Randi Tytingvåg har tatt store steg helt siden hun dukka opp for 10 år siden. Nå kan hun stå foran det store gjennombruddet.

Publisert

Randi Tytingvåg
Grounding
Ozella Music/MusikkLosen

Både som tekstforfatter, komponist, skuespiller og ikke minst som vokalist har Randi Tytingvåg imponert fra hun debuterte med “Beyond Surface” og “Heavenly Attack” i 2004. I tillegg til alt annet hun har holdt på med, har hun nå rukket å bli 33 år og framstår som en enda mer moden artist og med et ganske så annerledes uttrykk enn tidligere.

Sammen med et helt nytt band bestående av jazzmusikerne Ivar Grydeland på allehånde gitarer og tilliggende herligheter, Pål Hausken på trommer, perkusjon og bakgrunnsvokal og Jo Berger Myhre på basser, synther, piano pluss pluss, har Tytingvåg laga et nytt visittkort som nærmer seg rock-, folk- og singer-songwriter tradisjonen i større grad enn tidligere – uten at jazzimpulsene på ingen måte er borte.

Randi Tytingvåg har en evne til å lage musikk som få andre her til lands. Hun er en historieforteller av internasjonal klasse både gjennom sine tekster og sin formidling og her har produsent Hausken sørga for at den unike stemma til Tytingvåg ligger så langt framme i lydbildet at hver pust, hver stavelse og hver understrekning kommer tydelig fram. Vi kommer inn til kjernen av Randi Tytingvåg på den måten.

For de som har fulgt jazz- og ikke minst improscena i Norge noen år, så er det både spennende og overraskende å høre Ivar Grydeland. Tidligere har han stort sett bare uttrykt seg gjennom frijazz, men han kan jo “spille” gitar!!!! Noe så voldsomt også! Steintøft er det.

Hele det nye bandet og lydbildet Pål Hausken har ansvaret for kler “nye” Randi Tytingvåg perfekt. Dette er musikk – uansett sjanger – av svært høy klasse og Randi Tytingvåg framstår her både melodisk og rytmisk som noe helt eget. Det er på høy tid at den store verden får skikkelig ørene opp for denne unike artisten.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!