Musikk uten grenser

Tora Augestad står nok en gang i spissen for en musikalsk ekskursjon du aldri har vært med på.

Publisert

Music for a While
Graces that Refrain
Grappa/Musikkoperatørene

Da ensemblet Music for a While først viste seg frem for et større publikum med «Weill Variations» for fem år siden, så var det åpenbart at vi hadde med et band og et uttrykk å gjøre som ingen hadde vært i nærheten av tidligere. Nå tar vokalist Tora Augestad, trekkspiller, gitarist og banjoist Stian Carstensen, trompeter Mathias Eick, trommeslager, perkusjonist, vibrafonist og indisk shruti boxist Pål Hausken og tubaist Martin Taxt oss med til helt nye steder nok en gang.

Bandets unnfangelse var basert på Kurt Weills unike musikk. Augestad med sin usedvanlig personlige tilnærmingsmåte, jeg kjenner ingen som «kan» kabaretmusikken som henne, og et band bestående av noen av våre aller mest spennende unge jazzmusikere, ga Weills univers en helt ny dimensjon.

Nå tar Augestad & Co oss med tilbake til den klassiske musikkskatten hun studerte i vel seks år. Det betyr at vi får stifte bekjentskap av musikk skrevet av Dowland, Schubert, Poulenc, Brunner, Satie, Händel – «Lascia ch’io pianga» har aldri vært gjort mer inderlig – jeg lover, Verdi og Purcell og Augestad synger like strålende det være seg på engelsk, tysk, fransk eller italiensk! Hun er utstyrt med en stemmeprakt som er både sterk, personlig og forførende – du verden så vakkert. Når hun så er omgitt av dette kremlaget av jazzmusikere som kan «alt» og som gir musikken den innpakninga den spør om uansett hvilken retning det går mot, så kan dette ikke bli annet enn en opplevelse av de sjeldne. Det skader heller ikke at selveste Jan Erik Kongshaug er sjefen for den strøkne lyden.

Mange var sikkert spent på hvor Music for a While ville gå etter «Weill Variations». Det ble til nok et sted der ingen hadde vært før – et underskjønt sted. Unn deg sjøl å bli med dit!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.